Появиха се полета от диви кактуси във вилните зони край Русе

17
Не е ясно как точно са се разпространили растенията там
Не е ясно как точно са се разпространили растенията там Видео: Русе Медиа

Не е ясно как точно са се разпространили растенията там

Последните 13 месеца синоптиците отчитат непрекъснати температурни рекорди в страната. Общото заключение е, че средните стойности на температурите се повишават, а това от своя страна оказва влияние на флората в региона.

В ботаническите градини по нашето Черноморие може да се видят представители на кактуси, които виреят на открито целогодишно. Досега обаче не сме попадали на полета от диви кактуси във вилните зони край Русе, предава Русе Медиа. Свикнали сме да има трева, храсти и троскот, но срещата с новото свободно разпространяващо се растение е съвсем неочаквана.

Не е ясно как точно се е появило и се развива, но е там и е факт. Не е изключено след още някое десетилетие хората от вилната зона да копаят с мотиката не троскот и балур, а да се борят с кактусите…..Засега обаче им се радваме все още!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    Цветарка
    Този вид вирее в градините отдавна понеже не измръзва през зимата. Едно хапче да е паднало е достатъчно.
  • 15
    11
    Аре стига!
    И какво пък му има на кактуса? Слагаш в бидона със захар и ей ти я текилата.
  • 6
    10
    Миро
    Тези кактуси са инвазивен вид и по естествен начин няма да изчезнат, а напротив разпространяват се много лесно. Имам такива в градината и когато го окастря малко, парчетата които падат на земята също се хващат. Не трябва да се садят в дивото. Единственото спасение е изрязване и горене
  • 4
    9
    С Бенгази в сърцата
    Планът на арабина в действие. Пустинята започва с кактусите. После камили ще развъди в покрайнините, и накрая ще копае нефтени кладенци.
  • 2
    8
    бъчваря
    След 10 години я копаем кактуси я не, но може да ходим с бренекетата да пазим от лъвове. Навремето по нашите земи е имало лъвове, защо за не се развъдят и сега.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари