Повдигнаха нови обвинения срещу Доналд Тръмп

0
Освен този казус, Тръмп е изправен пред още няколко висящи наказателни дела
Освен този казус, Тръмп е изправен пред още няколко висящи наказателни дела Снимка: Доналд Тръмп / Facebook

Освен този казус, Тръмп е изправен пред още няколко висящи наказателни дела

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отново се изправя пред правосъдието, след като специалният прокурор Джак Смит внесе нов обвинителен акт срещу него. Обвиненията са свързани с опитите му да осуети резултатите от президентските избори през 2020 година – казус, който вече е висящ пред съд във Вашингтон. В новата версия на обвинителния акт е взет предвид частичният имунитет на Тръмп срещу наказателно преследване.

Според документа, цитиран от Си Ен Ен, Доналд Тръмп през двата месеца след изборите е „разпространявал лъжи, че резултатите са били манипулирани и той всъщност е спечелил.“ Общият брой на повдигнатите обвинения е четири, като всички се отнасят до опити за незаконно влияние върху изборните резултати.

Предходната версия на обвинението също съдържаше подобни обвинения, но в новия документ Тръмп е обозначен като „кандидат за президент“, а не като действащ президент. Това е важно уточнение, защото се взема предвид частичният му имунитет. Същевременно клаузите, свързани с разговорите на Тръмп с представители на Министерството на правосъдието, са премахнати от новата версия на обвинителния акт.

В свой коментар по повод преразглеждането на делото, Тръмп заяви, че действията на специалния прокурор са опит да се отвлече вниманието на избирателите. „Това е просто опит за намеса в изборите и отклоняване на вниманието на американския народ от катастрофите, които Камала Харис докара на нашата страна“, написа той в социалната мрежа „Truth“.

Въпреки частичния имунитет, той не се отнася за действия, извършени в частен план. Тръмп е изправен пред редица висящи наказателни дела, включително обвинения за щурмуването на Капитолия през 2020 година, неправилно съхранение на класифицирани документи и опит за прикриване на плащания към порноактрисата Сторми Даниълс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари