Потушиха пожар до бензиностанция на булевард "България"

0
Огнеборците в Русенско реагираха на шест инцидента през изминалото денонощие
Огнеборците в Русенско реагираха на шест инцидента през изминалото денонощие Снимка: TVN

Огнеборците в Русенско реагираха на шест инцидента през изминалото денонощие

В периода 25-26 септември 2024 година екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе са реагирали на шест сигнала за произшествия в региона. Пожарникарите са се справили успешно с четири пожара в сухи треви, които не са нанесли материални щети.

Огнеборците са потушили пламъци на различни локации: в квартал "Здравец - Север" в град Русе, в изоставен двор в село Пет кладенци, зад бензиностанция на булевард "България" в Русе и в село Малко Враново. Тези инциденти са овладени бързо и ефективно, без да причинят сериозни поражения.

По-сериозен инцидент е регистриран в местността "Сухия кладенец" в Русе. Между 18:00 и 20:30 часа служители от Първа Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Русе с два автомобила, заедно с колегите им от Сектор "Специализирани оперативни дейности" (ССОД) - Русе с още един автомобил, са работили по потушаването на пожар в паянтова постройка. Огънят е засегнал и малка част от покрива на съседна къща. За щастие, при инцидента няма пострадали хора. Причината за възникването на пожара все още се изяснява, като предварителните предположения сочат към небрежност при боравене с открит огън.

В ранните часове на следващия ден, между 03:43 и 04:50 часа, екип от РСПБЗН - Бяла е реагирал на сигнал за паднало дърво на главен път I-5 при километър 47. Пристигналият на място екип е установил наличието на сухо дърво на пътното платно, което е било своевременно отстранено, осигурявайки безопасното преминаване на превозните средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари