Потрошиха два автомобила в Русе

3
Вандали трошат паркирани автомобили в кварталите "Дружба" и "Родина"
Вандали трошат паркирани автомобили в кварталите "Дружба" и "Родина"

Вандали трошат паркирани автомобили в кварталите "Дружба" и "Родина"

Служители на Първо и Второ районно управление (РУ) в Русе разследват сигнали за нанесени щети по автомобили, паркирани на различни места в града. Двата инцидента, които са се случили в рамките на два дни, са привлекли вниманието на органите на реда и вече са започнати досъдебни производства.

Инцидент на улица „Изола планина“

Собственик на лек автомобил „Фолксваген Голф“ е съобщил в Първо РУ, че е открил щети по колата си, докато я е бил оставил паркирана пред вход на блок на улица „Изола планина“ в Русе. Инцидентът се е случил на 20 юни, в периода от 20:30 до 21:30 часа. Според сигнала, щетите са били нанесени чрез скачане с крака по предния капак и тавана на автомобила, които са огънати. Допълнително са нанесени ритници, в резултат на които предната лява врата е огъната, а предното обзорно стъкло е счупено.

По случая е започнато разследване от служители на Първо РУ. Образувано е досъдебно производство за престъпление по член 216, алинея 1 от Наказателния кодекс (НК) и извършителят се издирва.

Инцидент на паркинг до блок „Балатон“

Вчера във Второ РУ е получена жалба от жителка на Русе, която е сигнализирала за нанесени щети по нейния автомобил „Фолксваген Поло“. Жената е паркирала колата си на паркинг до блок „Балатон“ на 19 юни около 18:00 часа. На следващата сутрин, около 07:20 часа, тя е открила, че предното обзорно стъкло на автомобила е счупено, вероятно след удар с твърд предмет, който не е открит на място. Други щети по автомобила не са установени, а стойността на нанесената вреда е оценена на около 300 лева.

Сигналът е регистриран във Второ РУ, като е образувана проверка с оглед изясняване на престъпление по член 216, алинея 1 от НК и извършителят се издирва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    13
    Готин
    И съжителстваме в блокове с такива хубави хора... Русе се превърна в гето с неграмотни и зли селяндури
  • 1
    12
    Не си правя илюзии
    Родителите ни плащаха с години и изплатиха земята Описано е подробно от къде до къде е наше, с право на гараж.Бившата кметица знае всичко, нали е юрист.Няма нужда да обяснявам, има си надлежен документ, изряден за собственост в/у земята.
  • 8
    11
    до 10
    Нищо не ви принадлежи, с отстъпено право на строеж сте! Земя под блока може да принадлежи на живущите само ако е строен като кооперация с купуване на земята под него! Сам си написал, отчуждиха ни, което значи че са ви платили нещо там за къщите и земята и до тук! Не си прави илюзии, ако е ваше защо не си го оградите, а?!?До нашия блок има такава кооперация, хората са си оградили двора и си паркират там!
  • -4
    10
    До 7
    в твоя нотариален акт може да пише , че си собственик на въздуха в апартамента и стените му..В нашите пише друго : и земята под блока и около него, ни принадлежат.Отчуждиха ни навремето бащини къщи с дворове, за да дойдат харцоите
  • -1
    9
    хи,хи,
    моето си е мое, ама чуждото е общо! 😁😁😁
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари