Потресаващи разкрития в дом за хора с умствена изостаналост в село Драганово

0
Кметът на Горна Оряховица и полицията установиха пиян персонал и хора в безпомощно състояние
Кметът на Горна Оряховица и полицията установиха пиян персонал и хора в безпомощно състояние Снимка: БНР

Кметът на Горна Оряховица и полицията установиха пиян персонал и хора в безпомощно състояние

Пиян персонал и оставени без надзор и в безпомощно състояние домуващи, установи при изненадваща проверка кметът на Горна Оряховица в общинския дом за хора с умствена изостаналост в село Драганово, предава БНТ.

Проверката е направена по сигнали на новия директор на дома в Драганово Анелия Димитрова за драстични нарушения. Заедно с полицията кметът на Горна Оряховица Николай Рашков влезе в дома и установи:

Фелдшерът, който трябва да се грижи за хората, беше с 1,71 промила, много тежко количество алкохол. За него ми казаха, че той е постоянно пиян“.

За още двама души от персонала полицейският дрегер е отчел алкохол в издишания въздух под 0,5 промила.

80 болни с различна степен на умствена изостаналост живеят в дома в Драганово. При проверката голяма част от тях са били в безпомощно състояние, разказа кметът Рашков:

Потребителите бяха в двора, никой нямаше с тях. 30 човека с умствена изостаналост се движеха като зомбита. Някои бяха със събути гащи, други бяха легнали по земята в плачевно състояние. Хората бяха с ужасяващи дрехи облечени“.

Има сигнали и съмнения за злоупотреби с парите на домуващите. Тези обстоятелства предстои да се изясняват, но със сигурност ще има сериозен контрол и наказания, посочи кметът на Горна Оряховица:

Ще предприема уволнения, директни уволнения. Там има сериозни нарушения, сериозни злоупотреби през годините, които са прикривани“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Не разбрах:
    Сега кметът ли ще им вдига гащите и ще им бърше задниците или полицията? Щото трудно ще намери такъв персонал, който да работи в такива гнусни условия за тия мизерни заплати! Дет' се вика – УСПЕХ, кмете!
  • 6
    2
    mischi
    Преди време писаха нещо подобно за дементно болни в дом в Румъния, но и в България не падат по-долу. Недоумявам, това е малък град, където хората се познават, не може никой да не е знаел, какво се върши в този дом, не може никой да не е виждал хората в двора, всички ли са такива безобразници без нищо човешко в душата? Откога българите се промениха толкова?
  • 4
    1
    Аз
    А ми оправете нередностите, защо трябва да търсите медийни сензации?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...