Поставиха 8 нови стоманобетонни панели на Дунав мост

1

Как върви основният ремонт на съоръжението между Русе и Гюргево

В началото на третата седмица от основния ремонт на Дунав мост при Русе, строителите успешно завършиха монтажът на осем нови стоманобетонни панели. Съоръжението, което е ключов пункт за транспортния трафик между България и Румъния, се обновява с цел подобряване на безопасността и комфорта на пътуващите.

Основни строителни дейности и напредък

От началото на ремонтните работи, които започнаха на 10 юли, са премахнати съществуващите предпазен и изравнителен бетон, както и тротоарите. Демонтирани са също така дилатационните фуги, пътните знаци и осветителните тела. Временно е окачена и инсталация от тръби с кабели в обновяващия се участък. Сред предстоящите задачи са реставрация на демонтирания пешеходен парапет и инсталация на нови стоманобетонни панели.

Организация на движението по време на ремонта

Ремонтните дейности се извършват в участък с дължина около 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в тази част е ограничен и преминава в еднопосочен режим, докато лентата за изход към Румъния остава свободна за движение, регулирано от сигналисти. За да се минимизират неудобствата за пътуващите, строителните работи се провеждат ежедневно по 10-12 часа през светлата част на денонощието, като превозните средства преминават поетапно в платното, в което не се работи.

Максималната допустима ширина на преминаващите превозни средства е 2,75 метра, а общата маса - до 60 тона. Извънгабаритни превозни средства не се допускат по време на ремонта.

Извинения и препоръки към гражданите и шофьорите

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява за причинените неудобства на шофьорите и жителите на град Русе, през чиято територия преминава транзитният трафик за Дунав мост. Организацията апелира за разбиране и търпение от страна на всички, като подчертава необходимостта от ремонтните работи за осигуряване на безопасното пътуване в бъдеще.

Координация и информация

За повишаване на безопасността, АПИ работи в тясно сътрудничество с Гранична полиция, Агенция „Митници“, ИА „Автомобилна администрация“, община Русе и Областната администрация на Русе. Гражданите и шофьорите се приканват да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови маневри, които биха могли да застрашат безопасността на всички участници в движението.

Актуална информация за временната организация на движението и за ремонтните дейности може да бъде намерена в специалната секция „Информация за ремонта на Дунав мост“ на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Екипът на Агенцията е на разположение за допълнителни въпроси и уточнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    4634634
    нека нека, да може да минава военната техника към украйна, че да ни вкарат във война с Русия... за това се прави това.. почнаха ударна работа по моста точно когато България, Гърция и Румъния сключиха с НАТО договор да станат коридор за пренасяне на военна техника... дупе да ни е яко...
  • 1
    4
    Путин Хуйло
    Както сте се досетили,аз съм третополовия бесарабски травестит в коментар 3. Това което исках да кажа е - на работниците браво,а на Кирчо и Кокорчо да им еба майката!
  • 2
    3
    Костадин Костадинов
    На работниците браво! На управата в общината, да им еба майката!
  • 4
    2
    99
    Ами индианци ще са, след като бледоликите тарикати само хейтят по сайтовете и се почесват по ..... ! Много по лесно е така!!
  • 14
    1
    88
    Бачкаторите - само индианци! Дали са наясно, какво и как трябва да се направи?! Защото после със сигурност ще има ремонт на ремонта! А всички чужденци, преминаващи по моста ни псуват, ли псуват!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари