Посрещаме Възкресение Христово без патриарх за първи път от 40 години

0
Според отец Лъчезар Попов не трябва да търсим в това лош знак
Според отец Лъчезар Попов не трябва да търсим в това лош знак Видео: NOVA

Според отец Лъчезар Попов не трябва да търсим в това лош знак

Каква е символиката зад посрещането на Възкресение Христово без патриарх? Има ли разделение в църквата? Интересуват ли се от религията младите хора? Темата в „Интервюто в Новините на NOVА” коментира отец Лъчезар Попов.

"Не трябва да търсим лош знак в това, че нямаме глава на Православната църква", споделя отец Лъчезар Попов.

Разногласията и разделението не само в Църквата, но и в обществото са част от естествения ход на човешкото развитие. „Разногласия винаги е имало. Това нещо се е случвало и в миналото. Разногласия е имало и между апостолите, не едно и две. Затова са свиквани и църковно-народните събори”, заяви отецът.

По думите му младите хора са по-малко от възрастните посетители и за това си има обяснение: „Прави ми впечатление повече възрастни хора в храма, но те също са били млади. Защо преди не са идвали, а сега идват? Трупат житейски опит. Въпреки това все повече млади хора идват – това е дело на Църквата, която работи повече с младите хора, с децата”, посочва отец Попов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари