Посрещаме септември със слънце и дъжд

1
Облачно със слаб вятър и постепенно намаляващи валежи
Облачно със слаб вятър и постепенно намаляващи валежи

Облачно със слаб вятър и постепенно намаляващи валежи

През нощта в някои райони на югоизточна България и планинските области все още ще има краткотрайни валежи, като по южното крайбрежие се очакват значителни количества дъжд. Вятърът ще бъде слаб, а в Източна България - до умерен, с посока север-североизток. Тези условия ще се запазят до сутринта, когато облачността над по-голямата част от страната ще остане значителна.

В сутрешните часове утре в югоизточните райони все още ще има валежи от дъжд, които постепенно ще спират до обяд. Следобед обаче, облачността над Западна България ще започне да се разкъсва и намалява, като се очаква значително подобрение на времето. Вятърът ще продължи да духа слаб в повечето части на страната, като в източните райони ще се задържи умерен от север-североизток. Максималните температури ще варират между 27° и 32°, като в Русе се очаква около 30°.

Прогноза за планините: Слаби сутрешни валежи и по-спокойно следобед

В планинските райони утре облачността ще бъде значителна, като в сутрешните часове на някои места ще има слаби валежи. След обяд, над масивите в Западна България, облачността ще се разкъса и времето ще се подобри. Вятърът ще бъде предимно умерен от север-североизток, което ще осигури прохлада на туристите. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат около 20°, а на 2000 метра ще бъдат около 13°.

Черноморието: Умерен вятър и отслабващо вълнение

Над Черноморието утре облачността ще остане значителна, като преди обяд на отделни места по южното крайбрежие все още се очакват валежи, но те ще спрат постепенно. Вятърът ще бъде предимно умерен от север-североизток, а максималните температури ще се задържат между 25° и 28°. Температурата на морската вода ще бъде между 26° и 27°, което е подходящо за къпане. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари