Посланикът на страната ни в САЩ: В България американски военни бази няма

0
В България има съвместни военни съоръжения, заяви Георги Панайотов
В България има съвместни военни съоръжения, заяви Георги Панайотов Видео: NOVA

В България има съвместни военни съоръжения, заяви Георги Панайотов

В специално интервю за Марина Цекова от NOVA, посланикът на България в САЩ Георги Панайотов даде отговори на редица актуални въпроси, свързани с международните отношения на страната ни и вътрешната сигурност.

Включването на България в търсенето на Ружа Игнатова

Относно включването на България в търсенето на Ружа Игнатова, посланик Панайотов поясни, че решението е взето поради мащабната кражба, извършена от Игнатова и множеството ощетени хора. Той сподели, че по време на посещението на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов във Вирджиния, на стената с най-търсените лица от ФБР, Игнатова е била сред тях с обявена награда от 250 000 долара, която по-късно се е увеличила на 5 милиона долара. Панайотов подчерта, че макар да няма конкретна информация за местоположението на Игнатова, българските правоохранителни органи трябва да се включат активно в търсенето ѝ.

Терористичната заплаха за България

На въпроса за терористичната заплаха за страната ни, посланикът категорично заяви, че няма такава заплаха. Въпреки информацията за повишена готовност на американски бази в Европа, Панайотов обясни, че в България няма американски военни бази, а съвместни военни съоръжения, които се контролират от българската страна. Той увери, че няма данни за заплахи срещу тези съоръжения.

Борбата с горските пожари

Пожарите в САЩ и България също бяха тема на разговора. Панайотов разказа за световния симпозиум на пожарникарите във Вашингтон, където български представители започнаха сътрудничество с американските си колеги. Според посланика, обучението ще бъде взаимно – България ще черпи опит от модерните технологии и техники на САЩ, а американците ще се учат от българския подход към справянето с пожарите.

Визовият режим със САЩ

Относно шансовете за отпадане на визовия режим със САЩ, Панайотов обясни, че процентът на отказани визи за българи трябва да падне под 3%, за да се изпълнят критериите на американското законодателство. В момента процентът на отказите е около 9%, но посланикът увери, че се работи по кампании, които да разяснят на кандидатите как да попълват документите си, за да намалят шансовете за отказ.

Санкциите "Магнитски"

Що се отнася до санкциите "Магнитски", Панайотов подчерта, че включването на лица в списъка е резултат от дълги и задълбочени разследвания, водени от множество американски агенции. Той категорично заяви, че не е информиран за изпращане на писма от български министри до американските власти с искания за информация или становища по тези санкции. Посланикът подчерта, че САЩ никога не споделят предварително информация за включването на нови лица в списъка "Магнитски".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    43
    Фък дъ УКР
    "Преди доста време имаше информация, че някои от американските бази в Европа са в повишена готовност, но искам да подчертая, че в България американски бази няма. В България има съвместни военни съоръжения, ние ги контролираме, не американската страна, разликата е огромна". Това каза посланикът на България в САЩ Георги Панайотов. Това няма нищо общо с истината, защо бандеронацистката мърша твърди друго?! За да манипулира?!
  • 0
    42
    Учуден
    Искам да купя климатик ама да е хохълски. Някой укропитек да ми посочи хохълска марка моля. Не ща да купувам еврогейски.
  • 4
    41
    хи, хи,
    Ето ви още една снимка, пак първо на английски! Това е базата между сливенските села Мокрен и Ново село, btw, и табелата от предния ми пост е от там! https://frognews.bg/images//novoselo1.jpg
  • 5
    40
    хи, хи,
    Български били базите, а?!? Ами ето каква табела стои на входа на базите - първо е на английски, после на български. Нормално - все пак се намираме не на българска, а на американска територия. Тук ние българите сме гости в собствената си държава. Забележете още нещо много, много важно - цитираният на табелата закон е американски, не български. На територията на американската база важат американските, не българските закони.За протокола цитиран е американски закон за вътрешна сигурност от 1950-та година раздел 21 https://frognews.bg/images//novoselo2.jpg Айде сега учудени, фъкове и тем подобни да коментират!
  • 3
    39
    До Учуден климатик
    Има,има.40 години вече работят.У дома имам два.Прозоръчни са.Всички.ги знаят.Личи си че си литъл бой.Можеш намери от 20 до 300 лв.Иначе произвеждат.Слагат ги в Т-72 У, АРМАТА,В КАМАЗ на РЗК С-400/500/300/200 СС 22 .ИМАТ В БУРАТИНО "СОЛЬНЦЕПЕК". ИМАТ ВСИЧКО САМО ДА ПОИСКАШ.ПОРЪЧАЙ СИ И ЩЕ ТИ ПРАТЯТ.ПОЛЬЗВАЙТЕ УСЛУГА ТОВАРЬ ДЯДЯ ЕКОНТИИ .... ВОТЬ ТЕБЯ Имат климатици в Миг 29 до Миг 35 и в Су 27 до Су 47 Беркут....... предпочитат обаче да си купят и плащат за Самсунг и Хюндай.Туй за дача или дом на деревня
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари