Порой с градушка падна над Добрич

0
Наводнени улици затрудниха трафика в града
Наводнени улици затрудниха трафика в града

Наводнени улици затрудниха трафика в града

Порой с градушка падна над Добрич.

Необичайно силен дъжд, съпроводен с градушка, се изсипа над град Добрич, предизвиквайки временен хаос в движението и наводнявайки части от града. Интензивният валеж, продължил около 20 минути, трансформира основни булеварди и улици в своеобразни водни канали, затруднявайки значително градския трафик.

Според данни, предоставени от Хидрометеорологичната обсерватория в Добрич за Българската телеграфна агенция (БТА), за краткия период на валежа са паднали 21 литра вода на квадратен метър. Това огромно количество дъжд надвиши капацитета на градската канализационна система, която не успя да поеме водата достатъчно бързо.

Най-сериозно засегнати бяха ниско разположените части на града. Булевард "Русия" в района на автогарата, булевард "25-и септември" близо до Диагностично-консултативен център - 2, улица "Васил Левски", улица "Димитър Ковачев", както и уличната мрежа в квартал "Балик" и Северната индустриална зона бяха сред най-пострадалите участъци.

Жители на Добрич споделиха множество снимки и видеоклипове в социалните мрежи, показващи наводнени улици и затруднено движение на автомобили. Въпреки драматичната ситуация, към момента на публикуване на информацията не са постъпили сигнали за сериозни поражения или пострадали граждани.

Интересно е да се отбележи, че интензивният валеж изглежда е бил локализиран предимно над град Добрич. Представители на останалите седем общини в област Добрич - Балчик, Генерал Тошево, Каварна, Крушари, Тервел и Шабла - съобщиха за слаб дъжд и почти никакъв вятър в техните райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари