Порой и градушка предизвикаха хаос в Германия

0
Наводнения и щети в различни региони след силни бури
Наводнения и щети в различни региони след силни бури

Наводнения и щети в различни региони след силни бури

Проливни дъждове предизвикаха хаос в Германия, като се съобщава за наводнения в редица области, предаде ДПА. Силна гръмотевична буря в южната германска провинция Бавария наводни пътища, а по земята има и паднали дървета, които прекъснаха движението на места.

Ситуацията в Бавария

Според говорител на полицията в град Кемптен, югозападно от Мюнхен, пътищата са побелели от градушката, а службите за справяне с извънредни ситуации съобщават за около 320 операции между 18:00 часа и полунощ. Най-тежко е положението в региона Алгой и град Линдау, близо до Боденското езеро и границата с Австрия. Последващите операции, включително отводняване на мазетата, продължиха и през нощта.

Други 230 сигнала бяха регистрирани от полицейския участък в град Розенхайм, разположен по на изток. Службите за спешна помощ реагираха на сигнали за наводнени мазета и дървета, паднали върху пътища и релси. Не се съобщава за ранени.

Наводнения в Долна Саксония

Междувременно проливните дъждове в някои части на северната провинция Долна Саксония също наводниха мазета и улици. Службите за справяне с извънредни ситуации в Бентхайм, близо до границата с Нидерландия, бяха особено натоварени вчера, след като са получили над 100 сигнала за инциденти във връзка с проливните дъждове. Наводненията доведоха до временното затваряне на спешно отделение на болница, докато преливащи язовири причиниха допълнителни щети в някои жилищни райони. Няколко пътища бяха затворени за определено време, като на място са били извикани около 200 пожарникари, които да помогнат при справянето със ситуацията.

Щети в Дисен

По на юг, силни ветрове причиниха щети на стойност 130 000 евро в няколко жилищни сгради, включително и в дом за стари хора, в град Дисен, който се намира в гориста местност, близо до град Оснабрюк. Германската метеорологична служба предупреди, че днес и утре се очакват още бури и проливни дъждове в Долна Саксония, особено в крайбрежните райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Ханс
    Уникално. Чудовищно. Проливни дъждове ! Невиждано ! За това ще ви начукаме нови зелени въглеродни данъци за да ви дойде акъла.
  • -2
    1
    Ужас
    Дано да има малко пострадали! Това си е пълен ад!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари