Помощ от Русе поискаха огнеборците в Разград

1
Пожар гори в село Побит камък
Пожар гори в село Побит камък Снимка: БТА

Пожар гори в село Побит камък

Няколко пожара избухнаха в Разградска област в рамките на един ден, предизвиквайки безпокойство сред местното население и властите. Според информация от Областната администрация в Разград, най-сериозният от тези пожари е възникнал около 16:00 часа в село Побит камък.

Разрастване на пожара и предприети действия

Пожарът, който започнал в къща, бързо се е разраснал, обхващайки четири изоставени къщи, селскостопански постройки, сухи треви и храсти. Изгорели са фотоволтаици в двор, частна собственост, съобщиха от администрацията. Ситуацията остава критична, като служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават борбата с огъня. На място е и областният управител на Разград, който следи отблизо развитието на ситуацията.

Екипи от регионалната пожарна са поискали допълнителна помощ от Русе, за да се справят с огъня. Според информацията от Областната администрация, пожарът в село Побит камък все още не е овладян напълно.

Други пожари в региона

Освен пожара в Побит камък, през деня са избухнали и други пожари в региона. В Кубрат и Завет също е имало пожари, но те вече са овладени. Междувременно, огън е горял и под село Стражец и до мотел „Пътна среща“, където пожарът е потушен, но остава под наблюдение.

В село Хума, община Самуил, се е самозапалил трафопост, но огънят е бързо овладян. В Лозница, около 15:00 часа, са горели сухи треви, но и този пожар е бил потушен навреме.

Ситуацията към момента

Към 17:45 часа, в Исперих, Кубрат и Завет няма активни пожари, съобщиха от Областната администрация. Въпреки това, ситуацията остава под контрол, като пожарникарите продължават да следят за възможни нови възниквания на огън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    🔥🔥🔥
    Като по сценарий.
  • 4
    1
    Любопитен
    Как възниква огъня? Кой пали ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари