Полярна мечка загина при игра в зоопарка в Калгари

1
Свидетелите и служителите първоначално не осъзнали сериозността на ситуацията
Свидетелите и служителите първоначално не осъзнали сериозността на ситуацията

Свидетелите и служителите първоначално не осъзнали сериозността на ситуацията

В зоопарка в Калгари, Западна Канада, стана трагичен инцидент, при който полярната мечка Бафън загина след груба игра с друг мъжки представител на вида. Според Асошиейтед прес, посетителите на зоопарка са станали свидетели на борбата между двата мъжки представители, която завършила фатално за 7-годишния Бафън.

Ветеранът ветеринарен лекар в зоопарка, Санди Блек, разясни случилото се: „Сику явно е захапал трахеята на Бафън. Самото ухапване не е пробило кожата на мечката, но е било достатъчно силно и на точното място.“ Той допълни, че подобно поведение е типично за тяхната игра, но в този случай се е оказало с летален изход.

Свидетелите и служителите на зоопарка първоначално не осъзнали сериозността на ситуацията. Директорът на зоопарка, Колин Бейрд, отговарящ за грижата за животните, коментира: „Беше очевидно, че една от мечките не е излязла на повърхността. Посетителите се питаха: „Колко дълго може да задържи дъха си една мечка?“

След инцидента Сику е бил върнат в заграждението си, посетителите - изведени, а езерото в заграждението - източено, за да бъде намерено тялото на Бафън.

Сику и Бафън са родом от провинцията Манитоба в Канада и са осиротели още преди да навършат една година - обстоятелство, което тези животни обикновено не преживяват. Двете полярни мечки са били доведени в Калгари от зоопарка в Уинипег и са били поставени заедно, тъй като са се познавали от години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари