Полицията в Сеново залови шофьор под въздействие на бензодиазепин

0
Шофьорът е задържан и отведен в болница за допълнителни изследвания
Шофьорът е задържан и отведен в болница за допълнителни изследвания Снимка: Архив

Шофьорът е задържан и отведен в болница за допълнителни изследвания

В малкия град Сеново, област Русе, полицейски служители са заловили шофьор, управлявал автомобил под въздействието на наркотични вещества. Инцидентът е станал вчера, малко преди обяд, и е поредният случай, който повдига въпроси за безопасността по пътищата в региона.

Около 10:55 часа вчера автопатрул на Районно управление - Ветово е извършил рутинна проверка на лек автомобил "Ауди А3" в град Сеново. При проверката е установено, че водачът, 37-годишен мъж, показва признаци на употреба на наркотични вещества.

Полицейските служители са провели тест с техническо средство, който е дал положителен резултат за наличие на бензодиазепин в организма на водача. Бензодиазепините са група психоактивни вещества, които могат да повлияят значително на способността за шофиране.

След констатиране на нарушението, полицейските служители са задържали водача и са го конвоирали до болнично заведение за вземане на кръвна проба за химичен анализ. Този анализ ще потвърди или отхвърли първоначалните резултати от теста.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс, което се отнася до управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Разследването се води от Районно управление - Ветово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Телк-а
    Абе хора, казвайте къде са тия проверки. Няма никаква ирония или сарказъм в молбата ми. Ще се въртя като циркаджия около тях, ако ще по 10 пъти, нещо ще нарушавам маркировка и ще имитирам нестабилно шофиране, само и само да ме спрат. Гарантирам, че на полевия им тест ще грейна в червено! Ще ми вземат автомобилчето /милото ми опелче за 3000 лева, но с неизмерима емоционална стойност за мен/, ще изкарам денонощие в ареста /дано да има кроасан за закуска/. Ще си изстрадам месеците без автомобил и книжка. Ииии .... ще настъпи моя момент!!! С излизането на биологичните проби. Кръв, слюнка, урина, ако, каквото си поискат ще го имат. Това ми е шанса да пооправя финансово животеца си. Казвайте къде са тия патрули бе хораааа! Не, не е шега!
  • 0
    1
    dgd
    На това му се казва да имаш гориво в кръвта.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари