Полицията в Гърция провежда операция разкри мрежа на педофили

1
Обиски разкриват шокиращи доказателства за престъпления срещу непълнолетни
Обиски разкриват шокиращи доказателства за престъпления срещу непълнолетни Снимка: БГНЕС / ЕРА

Обиски разкриват шокиращи доказателства за престъпления срещу непълнолетни

Гръцките правоохранителни органи предприемат решителни действия срещу престъпна мрежа, експлоатираща деца за сексуални цели. Операцията, ръководена от Отдела за борба с организираната престъпност, цели да разбие онлайн платформи, предлагащи сексуални услуги с непълнолетни.

Подробности за операцията

В хода на разследването, полицейски служители под прикритие са се представяли за потенциални клиенти. На тях са им били предлагани сексуални услуги с момичета на възраст между 14 и 17 години. Тази тактика е позволила на властите да съберат ценни доказателства срещу престъпната мрежа.

Обиски и иззети доказателства

Паралелно с онлайн разследването, полицията извършва обиски в жилищата на заподозрените лица. По време на тези претърсвания са открити компрометиращи видеозаписи и порнографски материали с участието на непълнолетни.

Гражданска намеса усложнява ситуацията

Операцията се усложнява от появата на граждански групи, които по своя инициатива се опитват да се борят с педофилията. Тези групи използват фалшиви профили в социалните мрежи, за да примамват предполагаеми педофили на срещи, където впоследствие ги нападат физически. Полицията провежда арести и във връзка с тези самоорганизирани акции.

Призив към родителите

В светлината на тези събития, гръцките власти отправят призив към родителите да бъдат особено бдителни относно онлайн активността на своите деца. Препоръчва се засилен родителски контрол върху контактите на подрастващите в социалните мрежи. При съмнения за нередности, родителите се насърчават да се обръщат незабавно към полицията за съдействие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Асен Василев - Кокорчо
    Оххх и в Гърция ни погнаха оххх
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари