Полицията иззе над 500 растения коноп при операция в Казанлък

0

Поливната система в нивата се е захранвала от соларни панели

Полицията иззе над 500 растения коноп при операция в Казанлък.

На 25 юли 2024 година, криминалисти от Районно управление - Казанлък иззеха над 500 растения от рода на конопа по време на специализирана полицейска операция в землището на град Казанлък. Според информация от пресцентъра на МВР - Стара Загора, служителите на реда са открили специално обработени площи, оборудвани с изградена поливна система, захранвана от соларни панели. На мястото на инцидента са задържани двама мъже на възраст 38 и 39 години, известни с предишни криминални прояви.

Полицията е иззела общо 519 растения с различна височина, варираща от 60 до 150 сантиметра. Освен растенията, на мястото са намерени три соларни панела, потопяема помпа, акумулаторна батерия и суха зелена тревиста маса, разпределена в найлонови пликове. Всички тези материали са били използвани за незаконната дейност по отглеждането на конопа.

Задържаните лица са били арестувани за срок до 24 часа и срещу тях е образувано досъдебно производство по член 354в, алинея 1 и член 354а, алинея 3 от Наказателния кодекс. Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора, като се очаква да бъдат събрани допълнителни доказателства и информация относно престъпната дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари