Полиция и жандармерия ще охраняват лозовите масиви в Пазарджишко

0
Охранителните мерки обхващат ключови райони в областта до края на гроздобера
Охранителните мерки обхващат ключови райони в областта до края на гроздобера Снимка: ОДМВР - Пазарджик

Охранителните мерки обхващат ключови райони в областта до края на гроздобера

Засилени мерки за опазване на лозовите масиви в Пазарджишко.

Специални охранителни екипи, съставени от служители на полицейското управление в град Септември и жандармеристи от град Пловдив, поемат контрола над лозовите масиви в Пазарджишка област. Тази инициатива е част от комплексните мерки за защита на селскостопанската продукция в региона.

Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Пазарджик, информира за стартирането на операцията. Той подчерта ефективността на тази практика, която се е доказала през годините като успешен метод за предотвратяване на посегателства върху реколтата.

Охранителните дейности ще обхванат обширни територии, включително лозовите масиви в районите на градовете Септември, Белово и Ветрен, както и в селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево и Мененкьово. Целта е да се осигурят оптимални условия за безпрепятствено и спокойно прибиране на реколтата.

Специализираните екипи ще извършват засилени проверки в няколко ключови направления:

  1. Зоните около лозовите насаждения
  2. Обособените пунктове за изкупуване на готовата продукция
  3. Превозните средства и техните товари

Контролът ще се осъществява денонощно, за да се гарантира максимална ефективност на охранителните мероприятия.

От полицейските органи отправят призив към гражданите за стриктно спазване на разпорежданията на униформените служители. Напомня се също така задължителното носене на документи за самоличност при движение в охраняваните райони.

Продължителността на засилените охранителни мерки ще съвпадне с периода на прибиране на гроздовата реколта, като целта е да се минимизират рисковете от кражби и други посегателства върху селскостопанската продукция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари