Полиция и прокуратура задържаха 19-годишен варненец за разпространение на наркотици

0
В дома на обвиняемия са намерени дрога, оръжия и голяма сума пари
В дома на обвиняемия са намерени дрога, оръжия и голяма сума пари

В дома на обвиняемия са намерени дрога, оръжия и голяма сума пари

19-годишен младеж от град Варна е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура - Варна за държане и разпространение на наркотични вещества. Младият мъж, идентифициран като А.П., е задържан при полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици и ще остане в ареста до довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Детайли от операцията и откритите вещества

При претърсване в дома на А.П., разположен в централната част на Варна, органите на реда са открили значителни количества наркотични вещества и други доказателства. В процесуалните действия са намерени кутия и два стъклени буркана със суха тревиста маса, реагираща на марихуана при полевите тестове, както и пакет с бяло кристалообразно вещество. Освен това, са иззети празни опаковки, две електронни везни и сума от 5960 лева.

Открити оръжия и боеприпаси без разрешителни

В допълнение към наркотичните вещества, в дома на обвиняемия са намерени и оръжия и боеприпаси, притежавани без надлежни разрешителни. Сред тях са пистолет с боеприпаси, револвер с 32 патрона и две пушки с боеприпаси. Всички оръжия са иззети за извършване на балистична експертиза.

Обвинения и предишни престъпления

А.П. е привлечен към наказателна отговорност по член 354а, алинея 1 от Наказателния кодекс. Младият мъж е вече познат на органите на реда, след като през ноември 2023 година е бил задържан с малко количество марихуана, за което му е наложено административно наказание „глоба“ в размер на 500 лева.

Прокуратурата настоява за задържане под стража

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. Назначени са балистична и химическа експертизи на иззетите оръжия и вещества. Наблюдаващият прокурор ще внесе искане за задържане под стража на младия мъж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари