Полицейска операция разкри дворове с канабис в Русенско

0
Полицаи се натъкнаха на суха тревна маса и насаждения в селата Писанец и Копривец
Полицаи се натъкнаха на суха тревна маса и насаждения в селата Писанец и Копривец Снимка: МВР / Архив

Полицаи се натъкнаха на суха тревна маса и насаждения в селата Писанец и Копривец

Полицейска операция разкри дворове с канабис в Русенско.

Пресцентърът на МВР - Русе съобщава за успешни полицейски операции, проведени в селата Писанец и Копривец, в резултат на които са открити значителни количества канабис и други наркотични вещества. Операциите са част от продължаващите усилия на полицията за борба с незаконното производство и разпространение на наркотици.

Операция в село Писанец

На 9 юли, по време на рутинна проверка в село Писанец, полицейски служители от районното управление във Ветово са открили насаждения на коноп в двор на къща. Живущият на адреса, 63-годишен мъж, заявил, че растенията са индустриален коноп, който използва за пушене. Въпреки това, проведен полеви наркотест показал положителен резултат за канабис.

При огледа на място са установени 172 стръка зелена растителност с различна височина, както и около 500 грама суха зелена растителна маса в къщата. Растенията и сухата маса са иззети от органите на МВР за целите на разследването. По случая е започнато досъдебно производство.

Операция в село Копривец

В същия ден, служители на районното управление в Бяла са извършили проверка в частен дом в село Копривец, обитаван от 39-годишен мъж. В една от стаите на къщата, полицаите са открили 645 грама суха зелена тревна маса, която при полеви тест е реагирала на марихуана. Освен това, са намерени електронна везна и свита цигара с марихуана.

При последвала проверка в двора на имота, полицаите са открили шест засети растения марихуана с височина от 90 до 150 сантиметра. Количествата са иззети, а по случая е започнато досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари