Полицейска гонка завърши с арест на контрабандист на мигранти

0
Бързата реакция на СДВР предотврати потенциална трагедия на пътя
Бързата реакция на СДВР предотврати потенциална трагедия на пътя Снимка: БГНЕС / Архив

Бързата реакция на СДВР предотврати потенциална трагедия на пътя

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) съобщи за успешна операция по залавянето на чуждестранен гражданин, превозващ нелегални мигранти на територията на България. Инцидентът, включващ преследване и последвала катастрофа, се разигра в района на столицата София.

Според информацията, предоставена от СДВР, всичко започнало, когато в дирекцията постъпил сигнал за подозрително превозно средство с румънска регистрация, движещо се по автомагистрала "Тракия". Около 18:00 часа полицейски патрул забелязал въпросния автомобил и подал сигнал със стоп-палка за спиране.

Водачът на превозното средство обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си. Незабавно било организирано преследване от безопасно разстояние, като патрулният автомобил включил специални светлинни и звукови сигнали. Едновременно с това започнало изграждането на временен контролно-пропускателен пункт с цел принудително спиране на нарушителя.

Поради интензивния трафик и агресивното поведение на шофьора на издирвания автомобил, ситуацията се усложнила. Преди да достигне временния контролен пункт на Околовръстен път в близост до булевард "Ботевградско шосе", беглецът се ударил в друго превозно средство.

В резултат на катастрофата пострадала шофьорката на блъснатия автомобил. Тя била транспортирана до болнично заведение с контузия на главата. След медицински преглед жената била насочена за домашно лечение.

След инцидента полицейските служители успели да установят самоличността на водача на издирвания автомобил. Оказало се, че става въпрос за 20-годишен гражданин на Република Молдова.

При последвалата проверка на превозното средство органите на реда направили шокиращо откритие - в колата били натъпкани 10 чужди граждани, от които девет мъже и една жена. Задържаните лица нямали документи за самоличност, но според техни твърдения били граждани на Сирийската арабска република.

Всички участници в инцидента, включително водачът на автомобила и превозваните мигранти, са задържани за срок от 24 часа. Извършен е оглед на местопроизшествието, а по случая е образувано бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...