Полицаи спипаха двама мъже в момент на наркосделка в София

0

Иззети са кокаин, марихуана, метамфетамин и други наркотични вещества

Служители на Пето районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) осъществиха успешна операция срещу наркоразпространението в столицата на 12 септември вечерта. В резултат на внимателно планирано разследване, двама мъже бяха задържани в непосредствена близост до парк "Възраждане" в момент на наркосделка.

Арестуваните са на възраст 30 и 32 години, като по-младият от тях е добре познат на полицията с предишни провинения, свързани с наркотици, кражби и шофиране в нетрезво състояние. Операцията е проведена в късните вечерни часове, когато криминалистите са установили извършването на сделка с наркотични вещества.

След задържането на двамата заподозрени, полицаите са извършили щателен обиск на лекия автомобил, използван от 30-годишния продавач. В превозното средство са открити 35 флакона тип "вейп", съдържащи марихуана, два найлонови плика със същото вещество, както и плик с приблизително 10 грама кокаин. Освен наркотичните вещества, в колата са намерени и около 3500 лева в брой.

Разследването не е приключило с претърсването на автомобила. Криминалистите са продължили действията си в помещение на партерен етаж в квартал "Сухата река", ползвано от 30-годишния заподозрян. На този адрес са иззети осем плика с бяло прахообразно вещество и вещество на бучки, плик с вещество на кристали, празни самозалепващи се пликове, работеща електронна везна и вакуум машина.

Последвалата експертна справка е потвърдила, че иззетите вещества са: 120 грама кокаин, 50 грама марихуана, 25 грама метамфетамин, 45 грама екстази и 35 грама канабиноиди. Общото количество на откритите наркотични вещества е значително и показва сериозен мащаб на престъпната дейност.

Двамата задържани са били оставени под полицейски арест за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, като материалите са докладвани на Софийска градска прокуратура. 30-годишният заподозрян е привлечен като обвиняем по член 354А от Наказателния кодекс, който се отнася до незаконно производство, преработка, придобиване или държане на наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение. Съдът е взел решение за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари