Полицаи под прикритие дебнат на плажовете в Кипър

0
Зачестиха случаите на кражби на ценни предмети от летовници
Зачестиха случаите на кражби на ценни предмети от летовници

Зачестиха случаите на кражби на ценни предмети от летовници

Специални операции с полицаи под прикритие се провеждат по плажовете в Кипър заради зачестилите кражби на ценни предмети от летовници. До момента са регистрирани 57 случая на инциденти с откраднати вещи, като 11 нарушители са арестувани, съобщиха от полицията.

В засиленото наблюдение на различни плажове в страната участват служители на полицията и на службата за превенция на престъпността. Те работят под прикритие в цивилно облекло, представяйки се за туристи. Това е една от предприетите извънредни мерки за борба с увеличения брой кражби от летовници, поясниха от полицията, предаде БНР.

Най-силно засегнати са Централният плаж "Финикудис" в Ларнака и плажовете в популярния курортен район на Агия Напа на югоизточното крайбрежие на острова. В Ларнака са регистрирани и разследвани 43 инцидента за липса на ценни вещи, за които са арестувани 8 души.

В задържаните са намерени големи суми пари, златен синджир, мобилни телефони, кредитни карти, слънчеви очила и часовник.

Полицията използва социалните мрежи, за да съветва почиващите край морския бряг да не носят ценности на плажа и много пари, да не оставят вещите си без надзор и да помагат на другите къпещи се в наблюдението им.

От полицията увериха, че проверките ще се увеличат до края на юли и през август, когато е най-силният туристически трафик към плажовете. Целта е да се гарантира сигурността на всички посетители и да се намалят случаите на кражби по време на летния сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Мотикар
    Искам цивилни коли с полицаи под прикритие Кат под прикритие по магистрали,градове,села и курорти с камери,дрегери,и посттерминали и много белезници.
  • 2
    1
    Aде
    Те защото тук останали назад
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари