Полина Паунова: Пеевски може да осигури жесток дискомфорт на Бойко Борисов

3
Разместеният център на властта в ДПС е проблем за Борисов, допълни журналистът
Разместеният център на властта в ДПС е проблем за Борисов, допълни журналистът Снимка: Полина Паунова / Facebook

Разместеният център на властта в ДПС е проблем за Борисов, допълни журналистът

В последните седмици българската политическа сцена се тресе от нови и неочаквани събития, които разкриват дълбоките и сложни взаимоотношения между ключови фигури и институции в страната. Една от най-коментираните личности в този контекст е Делян Пеевски, чиято роля и влияние се обсъждат широко в медиите и общественото пространство.

Делян Пеевски и неговото бъдеще

Делян Пеевски, според журналиста Полина Паунова, е в критична точка на своята политическа кариера. В интервю за БНР тя посочи, че Пеевски е изправен пред въпроса дали може да има самостоятелна политическа битност без подкрепата на ДПС. "Делян Пеевски не е сред любимите политици на никой друг, освен на прокуратурата в България. Ако той излезе от ДПС, което е машина за избори, ако няма този апарат зад себе си, не съм сигурна доколко Пеевски би успял, с какъвто и финансов ресурс да разполага", коментира Паунова.

Ролята на Ахмед Доган

Ахмед Доган, основателят на ДПС, също играе ключова роля в тази сложна политическа игра. Според Паунова, Доган се позовава на своята неформална власт, което не е новина за никого. Въпросът, обаче, остава дали Пеевски може да се утвърди самостоятелно в политическото поле без подкрепата на ДПС. Тя допълва, че хората около Пеевски нямат много ходове, а загубата на политическа легитимност би означавала категорична политическа загуба.

Влиянието на Пеевски върху Прокуратурата

Едно от най-сериозните обвинения срещу Пеевски е неговото влияние върху прокуратурата. Паунова посочва, че изказването на Пеевски към Доган в писмено изявление, че се познават много добре, може да се разчете и като изнудване. Тя подчертава, че този въпрос е изключително важен в контекста на политическата стабилност и справедливост в страната.

ГЕРБ и Борисов в Трудна Позиция

Полина Паунова прави връзка между казаното от Доган и събитията, които са се разминали на Бойко Борисов. Тя посочва, че Борисов се измъква от всякакви ситуации досега, но в момента изглежда доста неубедителен. "Борисов прегърна идеята за обединение с Пеевски, само да не е скрепено на хартия. ГЕРБ през цялото време се опитваха да направят по-приемлива тази симбиоза с ДПС," отбелязва Паунова. Тя допълва, че сега, когато центърът на властта в ДПС е разместен, това създава проблеми за Борисов.

Въпросът за "Магнитски"

Друг важен аспект, който Паунова обсъжда, е свързан с "Магнитски" и въпросите към ДПС. Тя подчертава, че конкретиката по този въпрос е съществена, за да могат хората да си направят изводите дали става дума за интрижка или за договорка.

Влияние върху Конституционния съд

Паунова също изразява опасения относно възможността Пеевски да влияе на Конституционния съд. Това, според нея, е също толкова проблематично, колкото и влиянието му върху главния прокурор. Тя споделя опасенията на бившия правосъден министър Атанас Славов за упражняван натиск върху Конституционния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари