Показаха най-голямата домашна котка на дефиле в София

2

Уникални породи котки се събират на изложение в столицата

В столицата този уикенд се провежда впечатляващо котешко изложение, което представя както популярни, така и изключително редки породи. Сред добре познатите бенгалски, сиамски и персийски котки, посетителите ще могат да се запознаят и с породи, които са сравнително нови за България, навлезли през последното десетилетие.

Един от най-забележителните участници е представител на породата Мейн Кун, известна като "куче в котешки дрехи" заради изключителната си привързаност към стопаните и децата. Собственикът на голям развъдник от Пловдив споделя с усмивка: "Мейн Кунът е бавачка за деца". Неговият четиригодишен любимец тежи внушителните 12 килограма.

"Това е най-голямата домашна котка. Участвала е в много състезания. Световен шампион е на няколко федерации – австрийската, германската, чешката. Сега ще станем световен шампион и на българската федерация", разказва с гордост стопанинът.

Американският кърл - уникалната порода без уши

Особено внимание привлича и американският кърл - порода, която се отличава с необичайната форма на ушите си, или по-точно тяхната привидна липса. "Тя е много рядка и единственото условие е да бъде гледана правилно, обича качествената храна. Иначе почти не боледува", обяснява участникът, който е довел това необикновено създание в България.

Американският кърл е сравнително нова порода, съществуваща от около 30 години. В световен мащаб има едва около 10 развъдника, което обяснява рядкостта ѝ. Подобно на Мейн Куна, тази порода също се характеризира със силна привързаност към хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари