Погнаха събирачите на трюфели в Северна България

3
Засилени проверки в горите на Централна Северна България
Засилени проверки в горите на Централна Северна България Снимка: Асен Игнатов / Архив

Засилени проверки в горите на Централна Северна България

През месец август горските служители от Северноцентрално държавно предприятие - Габрово извършиха впечатляващите 1 921 проверки в горите на Централна Северна България. Предприятието отговаря за стопанисването на държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград. Според данните за периода 1 - 31 август 2024 година, инспектирани са били 603 превозни средства, 347 ловци и 299 други физически лица, включително 181 събирачи на трюфели. В допълнение, извършени са и 672 проверки на обекти за добив на дървесина.

Контролните действия доведоха до съставянето на 13 акта за установяване на административни нарушения, като 11 от тях са свързани с неспазване на Закона за горите, а 2 за нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча. Издадени са и 13 констативни протокола, 10 от които са за нарушения с неизвестен извършител, а 3 с известен, но без акт за нарушение. По време на проверките са задържани незаконно добити 252,4 кубични метра дърва за огрев, едно моторно превозно средство, една каруца и различни инструменти за дърводобив.

От Северноцентрално държавно предприятие - Габрово уверяват, че тези дейности по опазване на държавните горски територии ще продължат с пълна сила, за да се предотвратят бъдещи нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Някой иска
    да сложи лапа на бизнеса с трюфели. Затуй са се разшетали.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари