Поддръжници на Доган пред имота в парк "Росенец": Отказана му е държавна охрана

4
От НСО отказват коментар
От НСО отказват коментар Видео: bTV

От НСО отказват коментар

Специална комисия обсъжда въпроса за сигурността на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, след като в последните дни се разрази напрежение около неговата охрана. Въпросът дали държавата трябва да осигури защита на Доган е на дневен ред, след като в имотите, които той обитава от дълги години, бяха изпратени охранители от собственика на тези имоти – Данаил Папазов.

Ситуацията ескалира, когато днес се стигна до сблъсъци между привърженици на Ахмед Доган и полицията пред имота му в квартал „Бояна“ в София. Сред присъстващите на мястото беше и синът на Доган – Демир. Напрежението около ситуацията се засилва, като поддръжници на Доган започнаха дежурства не само в София, но и пред имота му в парк „Росенец“ в Бургас. Въпреки че там засега ситуацията е спокойна, се усеща нарастващото напрежение.

Според хората, събрали се пред имота в „Росенец“, решението на комисията е да бъде отказана държавна охрана на Ахмед Доган.

bTV се обърна към Националната служба за охрана (НСО) с въпрос дали ще бъде осигурена охрана на Доган, но от службата отказаха да предоставят информация, позовавайки се на квалифицирания характер на данните и решението на комисията, което остава неизвестно за широката общественост.

Ситуацията се усложнява допълнително след сигнал до Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и НСО, който съдържа „обезпокояващи“ данни, свързани със сигурността на Ахмед Доган. Вътрешният министър Атанас Илков потвърди наличието на този сигнал, което поставя под въпрос необходимостта от допълнителни мерки за защита на почетния председател на ДПС.

По-късно, независимият депутат Димитър Николов, член на ДПС, съобщи, че Министерството на вътрешните работи (МВР) е отказало да осигури охрана на Ахмед Доган, което още повече усложнява ситуацията. Въпреки това, службите за сигурност са поели ангажимент да осигурят неприкосновеността на местонахождението на Доган, според вътрешния министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари