Почистиха критичен участък от река Русенски Лом

0
В коритото на реката се беше образувало своеобразно островче от наноси и дива растителност, обясни Георги Игнатов
В коритото на реката се беше образувало своеобразно островче от наноси и дива растителност, обясни Георги Игнатов

В коритото на реката се беше образувало своеобразно островче от наноси и дива растителност

Община Русе предприема действия за превенция на наводнения.

Критичен участък по река Русенски Лом бе почистен от наноси и растителност като част от мащабен план за системно поддържане на водните басейни в община Русе.

Според информация от Дирекция "Обществен ред, сигурност и защита на потребителите", общинските власти извършват редовни инспекции на речните корита в рамките на общината, предаде телевизия КИС 13.

През последните години подобни мероприятия по почистване на дерета са били проведени и в по-малките населени места в общината. Тази систематична работа показва ангажираността на местната администрация към поддържането на безопасна и ефективна водна инфраструктура във всички райони под нейно управление.

Предстоящите планове включват амбициозен проект за почистване на цялото протежение на река Русенски Лом. Това начинание ще допринесе значително за намаляване на риска от наводнения и ще подобри общото екологично състояние на водния басейн.

В допълнение към текущите дейности, общинската администрация обмисля включване на ново предложение в бюджета за следващата година. То предвижда почистване на река Сараджийска, което още веднъж подчертава дългосрочния подход на общината към управлението на водните ресурси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Татко, какъв е този ДНК тест на бюрото ти?
- Наричай ме чичо Мишо.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари