Почина Сергей Джоканов - музикалният глас на "Хоризонт"

0
Отиде си създателят на емблематичните сигнали на "12+3"
Отиде си създателят на емблематичните сигнали на "12+3"

Отиде си създателят на емблематичните сигнали на "12+3"

Музикалният свят на България загуби един от своите талантливи творци. Дългогодишният музикален редактор в програма "Хоризонт" на Българското национално радио (БНР), Сергей Джоканов, почина след продължително боледуване от рак.

Джоканов беше емблематична фигура в българската радио индустрия, посветил значителна част от живота си на радиото между 1977 и 1994 година. Неговият принос към българската музикална сцена е неоспорим, особено в областта на електронната музика, където той се нарежда сред пионерите в страната.

Едно от най-запомнящите се постижения на Сергей Джоканов е създаването на сигналите за популярното предаване "12+3" на програма "Хоризонт". Тези сигнали, които той композира, продължават да звучат в ефира вече 35 години, превръщайки се в неразделна част от звуковата идентичност на предаването.

Работата на Джоканов в БНР не се ограничаваше само до музикалното редактиране. Той активно допринасяше за развитието на българската музикална сцена, насърчавайки иновациите и експериментите в звука. Неговият принос към електронната музика в България е особено значим, тъй като той беше сред първите, които започнаха да експериментират с този жанр в страната.

Загубата на Сергей Джоканов е не само за неговото семейство и близки, но и за цялата музикална и радио общност в България. Неговото творчество и принос към развитието на българската електронна музика и радио продукция ще продължат да вдъхновяват бъдещите поколения музиканти и радио професионалисти.

Сергей Джоканов оставя след себе си богато музикално наследство, което ще продължи да звучи в ефира на българското радио и да напомня за неговия талант и отдаденост към музикалното изкуство.

Поклонението пред Сергей Джоканов ще се състои на 9 юли, вторник, в църквата "Свети Кирил и Методий" в квартал "Красно село" в София. Церемонията ще започне в 10:30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари