Почина ректорът на Русенския университет

2
Ректорът на Русенския университет, проф. д-р Пламен Кангалов, почина след тежко заболяване
Ректорът на Русенския университет, проф. д-р Пламен Кангалов, почина след тежко заболяване

Ректорът на Русенския университет, проф. д-р Пламен Кангалов, почина след тежко заболяване

Тъжната новина беше съобщена от председателя на Общото събрание на университета и почетен ректор акад. Христо Белоев, който се сбогува с Кангалов с думите: „Последно сбогом, скъпи приятелю!“

Проф. д-р Пламен Кангалов е роден през 1962 година в Русе. Завършил е Московския институт на инженерите по селскостопанско производство през 1987 година, специализирайки в областта на „Организация и технология на ремонта“. През същата година започва работа в Научноизследователския сектор на Русенския университет, като първоначално е технолог, а по-късно става научен сътрудник и докторант в катедра „Ремонт, надеждност и химични технологии“.

През своята кариера, проф. Кангалов е изпълнявал две последователни мандати като декан на Аграрно-индустриалния факултет и е бил заместник-ректор по учебната работа от 2016 година. В края на 2023 година поема поста на ректор на Русенския университет.

Dunavmost изразява искрени съболезнования на семейството на проф. Кангалов и на целия екип на Русенския университет.

Нека паметта на проф. Кангалов бъде вечна!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    еххх
    да почива в мир човекът... докато продължава тука да има гъзолизци на кремъл, никога няма да се оправим! Затова всички други държави от източния блок се оправиха и са с години пред нас!
  • -1
    6
    До 4
    Какво е пореШ бе,куролап бесарабски ? Не го ли научи тоя български език най после,хахахах,да ти сера в устата лайноядска бесарабска да ти сера хахахаах
  • 0
    5
    Мухахахахаха
    Умствено изостаналата бесарабска минетчийка мартинчо е толкова неграмотен и тъп,че дори не знае,че се пише пореЩ бе,лайнояд бесарабски мухахахахахахаа толкова е дебилен тоя куролап че със същата правописна грешка се е изсрал под няколко новини хахахахаха иначе е искал да каже: Сега пак някой верен, некадърен т-пунгер, с единственото качество, че е верен на Киев и Полит-бюро на ЦК на ппдб, ще измъкнат за Ректор на РУ, да еба тяхната мама продажна да еба.
  • 4
    4
    Пореш руски гъзове
    Сега пак някой верен, некадърен т-пунгер, с единственото качество, че е верен на Кремъл и Полит-бюро на ЦК на Задкулисието, ще измъкнат за Ректор на РУ, да еба тяхната мама продажна да еба.
  • -4
    3
    До 1
    Ха, като си толкова ербап, остави си координатите да те назначат за Ректор. Боклук, дори в такива моменти злобата българска развява байрак.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари