Почина Петър Миланов

0
Той бе журналист и бивш депутат в 49-то Народно събрание
Той бе журналист и бивш депутат в 49-то Народно събрание Снимка: "Продължаваме Промяната"

Той бе журналист и бивш депутат в 49-то Народно събрание

Днес България загуби една от своите значими обществени фигури. Петър Миланов, първият депутат от „Продължаваме промяната“ за област Видин, е починал.

Тъжната вест съобщиха от Фондация "Димитър Воев - Нова Генерация":

С дълга и разнообразна кариера в журналистиката и културния сектор, Миланов остави незабравима следа не само в политиката, но и в медиите.

Петър Миланов беше журналист с над 25-годишен опит, работил в различни медии като Българското национално радио, Българската национална телевизия, Агенция „София прес“, както и вестник „Демокрация“. Кариерата му обхващаше редица роли - от репортер до редактор и кореспондент. Способността му да анализира и да предава информация на високо ниво го утвърди като една от ключовите фигури в българската журналистика през последните няколко десетилетия.

Освен това Миланов имаше значителен принос и в политическия живот на страната. В началото на 90-те години на 20-и век той зае поста директор на пресцентъра на Съюза на демократичните сили, когато СДС бе водещата политическа сила в България. По-късно той стана част от екипа на новата политическа формация „Продължаваме промяната“, която доведе до значителни промени в българския политически пейзаж. Петър Миланов беше първият депутат на партията за област Видин, където той активно работеше за интересите на местната общност.

Кариерата на Миланов не се ограничаваше само до журналистиката и политиката. Той участваше и в няколко международни филмови проекта – както игрални, така и документални, с които демонстрираше своята страст към киното и културното наследство. Неговата творческа енергия и принос в този сектор му осигуриха уважение както в България, така и в чужбина.

През последните десет години Петър Миланов бе директор на Фондация „Нова генерация“, където той активно работеше за подпомагането на нови таланти и развитието на културните проекти в страната. Под негово ръководство фондацията стана значим играч в културния сектор, подкрепяйки млади творци и проекти, които иначе трудно биха намерили финансиране.

Опелото на Петър Миланов ще се проведе на 18 август в храм „Св. Успение Богородично“ в София, където негови близки, колеги и приятели ще се сбогуват с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Запознат
    Споминал се е от ПеПерастия! ПеПерастията е вредна завашето здраве!
  • 5
    2
    ******************************
    Ха дано да повлече крак, че много още има – ДС генералът-доносник от Батин, Кирчо Простото, Кокорчо Ебаното, Денков-послушното, и най-вече Тагаренко Посраински, да еба неговата майка, да еба!!
  • 2
    1
    dgd
    Ивайло Дичев, Съби Събев. Сега тоя. Годината върви добре.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари