Почина майката на Уитни Хюстън

0
Сиси Хюстън - от църковен хор до госпъл звезда
Сиси Хюстън - от църковен хор до госпъл звезда

Сиси Хюстън - от църковен хор до госпъл звезда и майка на легенда

Сиси Хюстън, известната американска госпъл певица и майка на поп иконата Уитни Хюстън, почина на 91-годишна възраст в понеделник в щата Ню Джърси. Информацията за кончината ѝ беше потвърдена от дъщеря ѝ Пат Хюстън пред Асошиейтед прес, като стана ясно, че певицата е издъхнала в хоспис след продължително боледуване от болестта на Алцхаймер.

Животът на Сиси Хюстън е забележително пътешествие в света на музиката. Започнала като малко момиче, пеещо в църковен хор, тя постепенно се издига до позицията на търсена беквокалистка в поп и соул индустрията, преди да се утвърди като самостоятелна звезда в госпъл жанра.

Талантът на Сиси Хюстън не се изчерпва само с нейната кариера. Тя изиграва ключова роля в оформянето на музикалния път на дъщеря си Уитни Хюстън, помагайки ѝ да се превърне в една от най-големите поп звезди на всички времена.

Със своя мощен глас и дълбока вяра, Сиси Хюстън се утвърждава като влиятелна фигура в госпъл музиката за десетилетия напред. Нейният талант и отдаденост ѝ носят престижни награди, включително две награди "Грами" в категорията "Традиционен соул госпъл" - през 1997 година за албума "Face to Face" и през 1999 година за "He Leadeth Me".

Сиси Хюстън оставя след себе си богато музикално наследство, което ще продължи да вдъхновява поколения изпълнители и почитатели на госпъл музиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари