Почина Лучиан Илиеску

2
Илиеску бе почетен гражданин на Община Русе
Илиеску бе почетен гражданин на Община Русе

Илиеску бе дългогодишен кмет на Гюргево и почетен гражданин на Община Русе

Бившият кмет на Гюргево Лучиан Илиеску почина на 78-годишна възраст, научаваме от jurnalgiurgiuvean.ro.

Илиеску, който на 24 юли навърши 78 години, беше видна фигура в местното самоуправление. Лучиан Илиеску беше кмет на община Гюргево в продължение на четири мандата, като за първи път беше избран на този пост през 1996 г. и го заемаше до 2012 г. Под негово ръководство градът претърпява множество промени и проекти за развитие, които оказват значително влияние върху местната общност.

В допълнение към работата си в местната власт Лучиан Илиеску е сенатор в законодателния орган от 2012 до 2016 г., където продължава да се бори за интересите на гражданите на Гюргево и за развитието на региона.

Новината за кончината му беше приета с дълбока тъга от тези, които го познаваха и ценяха. Мнозина си спомнят за него като за всеотдаен човек със силна визия за напредъка на своя град.

През 2005 година Илиеску е добавен в регистъра на почетните граждани на Община Русе.

Лучиан Илиеску ще бъде запомнен от тези, които го познаваха, като отдаден лидер и човек с голяма страст към своята общност.

Покой на душата му!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Отговор
    Да, Божидар Йотов е почетен гражданин на Гюргево от декември 2007 година.
  • 4
    1
    Лека му пръст!
    А, дали кмет на Русе имаме добавен в регистъра на почетните граждани на Община Гюргево?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари