Почина д-р Тихомир Даскалов

3
Водещият кардиолог ни напусна след тежко боледуване
Водещият кардиолог ни напусна след тежко боледуване

Водещият кардиолог ни напусна след тежко боледуване

Днес, след дълга и тежка борба с болест, ни напусна водещият специалист по кардиология и електрофизиология проф. д-р Тихомир Даскалов, доктор на медицинските науки. Тъжната вест съобщиха от Дружеството на кардиолозите в България.

„Проф. Даскалов бе не само изтъкнат лекар, но и наш учител, когото всички кардиолози в България ценим и почитаме за знанията, напътствията и подкрепата, която получихме от него в професионалния си път. Проф. Даскалов е и бивш председател на Дружеството на кардиолозите в България с огромен принос за развитието и издигане на престижа на научната ни общност. Той е съучредител и на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България през ноември 2002 година, както и научен ръководител на първите дисертации на електрофизиологична тематика у нас. За неговите заслуги във въвеждането и развитието на интервенционалната електрофизиология в България през 2020 година той беше единодушно избран за почетен член на Сдружението и награден с почетен диплом“, казват от Дружеството.

Проф. д-р Тихомир Даскалов, доктор на медицинските науки, е роден през 1939 година. До пенсионирането си през 2010 година проф. Даскалов работи в Клиниката по кардиология и в Отделението по инвазивна електрофизиология на Националната кардиологична болница.

Дружеството на кардиолозите в България изразява искрените си и дълбоки съболезнования към близките, колегите и учениците на проф. Даскалов. Загубата на лекар и учен от неговия ранг е огромна загуба за българската медицина и наука.

Поклонението ще бъде в понеделник, 15 юли 2024 година, от 13:30 часа в Храм „Свети Седмочисленици“.

Поклон пред светлата му памет!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари