Почина д-р Асен Алексиев

1
Д-р Алексиев бе един от най-опитните гастроентеролози у нас
Д-р Алексиев бе един от най-опитните гастроентеролози у нас

Д-р Алексиев бе един от най-опитните гастроентеролози у нас

В петък, 19 юли 2024 година, ни напусна изтъкнатият лекар и преподавател проф. д-р Асен Алексиев. Той беше уважаван колега, водещ специалист по гастроентерология и вътрешни болести и дългогодишен преподавател в Медицински университет – София, съобщиха от УМБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“.

Професионален Път и Принос

Проф. Алексиев беше свързан с Клиниката по гастроентерология в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ повече от 35 години. През този период той се утвърди като водещ специалист и отличен диагностик, помогнал на хиляди пациенти. Неговият принос към медицинската наука и практика бе неоценим, особено в областта на ехографията и гастроентерологията.

Преподавател и Наставник

Като дългогодишен преподавател в Медицински университет – София, проф. Алексиев подготвяше бъдещите поколения гастроентеролози. Той бе високо ерудиран и уважаван наставник, който предаваше своите знания и ценен житейски опит с огромно желание и отдаденост. Студентите му го запомнят с неговата скромност, етика и дълбока ангажираност към тяхното обучение и професионално развитие.

Лекар и Човек с Огромно Сърце

Проф. Алексиев бе известен с професионализма си и готовността да откликне на проблемите на пациентите си с професионален съвет или добра дума. Той бе изключително добър и етичен лекар, който се отстояваше ценностите на лекарската професия. За колегите си той беше не само специалист, но и скромен човек с огромно сърце, който винаги бе на разположение за своите пациенти.

Поклонение

Поклонението пред тленните останки на проф. Алексиев ще се състои в Перник – Ритуалната зала на Централния гробищен парк, във вторник, 23 юли от 11:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари