Почетен знак за Радко Влайков от областния управител на Русе

0
Извънредният и пълномощен посланик на България в Румъния удостоен с почетен знак от областния управител на Русе
Извънредният и пълномощен посланик на България в Румъния удостоен с почетен знак от областния управител на Русе Снимка: Областна администрация - Русе

Извънредният и пълномощен посланик на България в Румъния удостоен с почетен знак от областния управител на Русе

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Румъния, Н. Пр. Радко Влайков, беше удостоен с почетния знак на областния управител на Русе. Отличието бе връчено от Драгомир Драганов в знак на признание за съществения принос на посланика в развитието на двустранните отношения между България и Румъния.

Важен принос за информацията по ремонтите на Дунав мост

Драгомир Драганов подчерта, че благодарение на съвместните усилия на Н. Пр. Радко Влайков и местните власти, информацията за ремонтните дейности в българския участък на Дунав мост се представя точно и навреме. „Данните се актуализират ежедневно, за да се облекчи трафикът и да се създаде достатъчно добра организация на движението в района на ремонта“, заяви Драганов.

Ремонтите не възпрепятстват трафика

Областният управител обърна специално внимание на факта, че основният ремонт на съоръжението не е довел до ограничаване броя на преминалите автомобили и камиони през моста. „Да, наистина има изчакване, но то не е за дълго време и може да се каже, че е в рамките на нормалното“, коментира той. За справка, през последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2137 товарни автомобила. Излезлите от България камиони са 1299, а 838 са влезлите.

Влайков: Отлично сътрудничество между двете държави

„Много съм благодарен на областния управител за отличното сътрудничество, което имаме. Областната администрация има отличен контакт с всички български министерства и с правителството като цяло. Това е много важно, защото проблемите, които решаваме, са общи и трябва да полагаме единни усилия“, каза Н. Пр. Радко Влайков. Той изказа специална благодарност на ръководството и служителите на граничните служби в Румъния и България, като подчерта, че координацията между дирекциите в Русе и Гюргево е на много високо ниво. „Двете гранични полиции са в пълен синхрон, а това може да ни поучи и на по-високо ниво“, допълни той.

Планирани проекти за облекчаване на трафика

Посланикът сподели, че продължават усилията за пускане в експлоатация на ферибота между Русе и Гюргево, който би могъл значително да облекчи товарния трафик. Изчисленията сочат, че възстановяването на фериботната връзка би могла да поеме до около 30% от товарния трафик, минаващ през Дунав мост.

Признание за културния и икономически принос

На последно място, Драгомир Драганов благодари на първия дипломат на България в Румъния за сериозния му принос в развитието на културата и насърчаването на бизнеса и инвестициите между двете държави. По последни данни, стокообменът между България и Румъния през 2023 година възлиза на 7.5 милиарда евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари