Планините предлагат идеални условия за туризъм

1
Максимални температури ще достигнат до 25° на височина 1200 метра
Максимални температури ще достигнат до 25° на височина 1200 метра

Максимални температури ще достигнат до 25° на височина 1200 метра

Условията за туризъм в планините през днешния ден са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба. Времето е ясно и подходящо за планински преходи, като само на отделни места се наблюдава незначителна облачност.

През изминалото денонощие не са постъпвали сигнали за инциденти или пострадали туристи в планинските райони, което е добра новина за всички, планиращи да се насладят на природата и спокойствието на планините.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, времето в планините ще остане предимно слънчево. В източната половина на страната обаче се очаква развитие на по-значителна купеста облачност, което може да доведе до краткотрайни превалявания и гръмотевици на отделни места.

Ще духа до умерен северен вятър, което може да създаде усещане за по-ниски температури в по-високите части на планините. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат около 25°, докато на 2000 метра се очакват температури около 17°.

Планинската спасителна служба съветва туристите да бъдат внимателни и добре подготвени за преходите, особено ако планират да изкачват по-високи върхове, където температурите могат да бъдат по-ниски, а времето да се промени внезапно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари