Пиян шофьор прекара нощта в ареста след серия от нарушения и опит за подкуп

0
Полицаи отнеха книжката на пловдивчанина, след час отново го спипаха да шофира
Полицаи отнеха книжката на пловдивчанина, след час отново го спипаха да шофира Снимка: БГНЕС / Архив

Полицаи отнеха книжката на пловдивчанина, след час отново го спипаха да шофира

Пиян шофьор предизвика полицейско преследване в Пловдив.

Петъчната вечер в Пловдив се превърна в сцена на безразсъдно поведение, когато 50-годишен мъж предизвика полицейско преследване, отказа да се подчини на органите на реда и дори се опита да подкупи служителите. Инцидентът, който започна с неправилна маневра, бързо ескалира до арест и нощувка в ареста на Четвърто районно управление, разказва вестник "24 часа".

Опасна маневра привлича вниманието на полицията

Всичко започнало, когато водачът на джип "Мерцедес" решил да извърши обратен завой на кръстовището между булевард "Шести септември" и улица "Опълченска", в близост до сградата на прокуратурата. Екип на Общинската полиция, патрулиращ в района, забелязал нарушението и се опитал да спре автомобила.

Преследване през центъра на града

Вместо да се подчини на полицейските сирени, шофьорът продължил по булевард "Цар Борис III Обединител". Последвало кратко преследване, което приключило близо до съдебната палата, където патрулният автомобил успял да принуди джипа да спре.

Неуспешен опит за алкохолна проба

При приближаването си, полицаите забелязали, че водачът се държи неадекватно, което породило съмнения за употреба на алкохол. Въпреки че мъжът отричал, бил повикан екип на КАТ за провеждане на алкохолен тест. Шофьорът направил няколко неуспешни опита да духне в дрегера, което довело до отнемане на шофьорската му книжка и сваляне на регистрационните табели на автомобила.

Опит за подкуп и повторно нарушение

През цялото време на проверката водачът настоявал да бъде освободен без санкция. В един момент той се приближил до патрулния автомобил и пуснал пари вътре, очевидно опитвайки се да подкупи служителите. Въпреки това, той бил освободен, но само за кратко.

Повторно задържане и арест

Не повече от час по-късно, същият мъж бил забелязан отново зад волана на джипа си в квартал "Капана". Този път полицията не проявила снизхождение и го арестувала. Прекарал нощта в ареста, където най-накрая успели да проведат алкохолен тест, показал 2,38 промила – почти пет пъти над законовия лимит.

Случаят е докладван на прокуратурата за по-нататъшни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари