Пиян полицай причини катастрофа на ГКПП "Илинден"

0
Полицейски служител предизвика инцидент с румънска гражданка на ГКПП „Илинден“ с 2,49 промила алкохол в кръвта
Полицейски служител предизвика инцидент с румънска гражданка на ГКПП „Илинден“ с 2,49 промила алкохол в кръвта Снимка: БНТ

Полицейски служител предизвика инцидент с румънска гражданка на ГКПП „Илинден“ с 2,49 промила алкохол в кръвта

Полицейски служител от Районно управление на МВР - Гоце Делчев предизвика пътнотранспортно произшествие с румънска гражданка на Граничния контролно-пропускателен пункт „Илинден“ на 19 август 2024 година. Случаят се разследва от Районната прокуратура - Благоевград.

Инцидентът

Около 10:30 часа на посочената дата, румънската гражданка Л.Н. шофирала лек автомобил марка „Сеат“ в посока Гърция, преминавайки през изходното трасе на ГКПП „Илинден“. По време на маневра на заден ход от друг автомобил, управляван от младши полицейски инспектор М.Т., превозното средство на Л.Н. било ударено. След инцидента, гражданката слязла от автомобила си и установила, че регистрационният номер на колата ѝ е паднал, а част от предната решетка е била счупена.

Местопроизшествието било посетено незабавно от полицейски служители, които съставили протокол за пътнотранспортното произшествие. Няма пострадали лица, като при инцидента не са причинени телесни увреждания на Л.Н. и пътуващите с нея чуждестранни граждани.

Разследването

По време на разследването станало ясно, че водачът на автомобила, причинил инцидента, е младши полицейски инспектор в РУ на МВР - Гоце Делчев. М.Т. бил тестван за наличие на алкохол в кръвта и техническото средство отчело концентрация от 2,49 промила. След този резултат, той бил придружен до филиала за Спешна медицинска помощ, където дал кръвна проба за окончателно изследване на съдържанието на алкохол.

В рамките на досъдебното производство са извършени няколко важни следствени действия, включително оглед на местопроизшествието, изземване на автомобила на извършителя и преглед на видеозаписи от камерите на ГКПП „Илинден“. Разследващите са провели и разпити на свидетели, както и разпознаване на извършителя.

За пълното изясняване на случая предстои да бъдат назначени допълнителни експертизи. Сред тях са техническа експертиза на превозните средства, лицево-индентификационна експертиза на извършителя, както и автооценъчна експертиза на лек автомобил марка „Опел“, управляван от М.Т. Установено е, че автомобилът, използван при инцидента, е собственост на община Хаджидимово и се ползва от Областна дирекция на МВР - Благоевград по договор за заем за послужване.

Извършителят на престъплението, полицейският служител М.Т., е бил задържан за срок до 24 часа съгласно Закона за МВР. Действията по разследването продължават под ръководството на Районната прокуратура - Благоевград, която ще реши дали да бъдат предприети допълнителни правни мерки срещу задържания служител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    гацо
    Да се изчисти полицията от татуирани и брадясали та-ли-б-ни и ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари