Пирогов: Падналото 7-годишно дете е оперирано

0
Момичето е настанено в реанимация, след като вчера е било оперирано от детските травмотолози
Момичето е настанено в реанимация, след като вчера е било оперирано от детските травмотолози

Социални работници ще работят със семейството

Нощта е преминала спокойно за 7-годишното дете, което вчера падна от третия етаж на блок във Враца. Момичето е настанено в реанимация, след като вчера е било оперирано от детските травмотолози, съобщават от „Пирогов”. Предстои да му бъдат направени още изследвания, а реанимационното лечение и активното наблюдение продължават.

"След сигнал от Закрила на детето, започна работа по случая. Събира се информация от всички възможни източници. Семейството не е рисково по реда за Закона за закрила на детето. По закон, детето до 12-годишна възраст не следва да се оставя без родителски надзор. Можем да окажем подкрепа за родителска помощ. Задължително следва да се работи със семейството, ако се установят някакви дефицити, със сигурност ще се вземат мерки", обясни в ефира на "Здравей, България" по NOVA социален работник.

Съседи разказват, че по време на инцидента майката на момичето е била на работа, а бащата излязъл, за да купи закуска.

"Детето е намерено паднало на тротоара пред блока. Контактно е било, адекватно, със запазена, самостоятелна дихателна дейност, с деформация на дясното бедро. След това е транспортирано в спешно отделение. След направените изследвания и консултации, е транспортирано също с реанимационен екип към "Пирогов" в детска травматология", коментира главната сестра на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, Ваня Ефремова.

От прокуратурата започват досъдебно производство по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари