Пилот на "Спартан": Заплатата не е факторът, който ме държи в армията

0
Атанас Запрянов обеща заплатите на военните да бъдат увеличени с минимум 30%
Атанас Запрянов обеща заплатите на военните да бъдат увеличени с минимум 30% Снимка: Bulgaria On Air

Атанас Запрянов обеща заплатите на военните да бъдат увеличени с минимум 30%

Военният министър Атанас Запрянов обяви готовността си да продължи работата на Министерството на отбраната в новия си мандат като служебен министър. Той акцентира върху няколко важни приоритета, които ще бъдат водещи през предстоящия период. Сред основните точки на плана му са организационни и финансови мерки, които целят да подобрят работата на българската армия и да повишат мотивацията на военнослужещите.

Една от ключовите задачи, които Запрянов подчерта, е възможността Министерството на отбраната да участва в организирането на изборите за българските военни, които служат зад граница. В случай че президентът насрочи изборите за 27 октомври, военното министерство е готово да се справи с тази отговорност. Това е значима стъпка, която би осигурила гладкото провеждане на изборния процес сред военнослужещите, независимо от географското им местоположение.

Увеличение на заплатите като основен мотиватор

Министър Запрянов потвърди и дългоочакваната новина за увеличение на заплатите на военните. Според него, възнагражденията на служителите в армията ще бъдат увеличени с минимум 30%, като при редовите военни процентът ще бъде дори по-висок. Очаква се войниците да получават по 2300 лева, докато военните с чин ще получат увеличение до 2700 лева.

„Това е една от мерките, които ще подкрепят усилията ни за повишаване на мотивацията и професионализма в армията“, сподели министърът. Въпреки че финансовото възнаграждение не е основният фактор за задържане на кадри, това увеличение се очаква да донесе допълнителен стимул за ангажираните в армията.

Капитан Николай Калайджиев, който служи в българската армия от 9 години като пилот на самолет „Спартан“, също изрази позитивно мнение относно увеличението на заплатите. „Заплатата не е факторът, който ме държи в армията, но това със сигурност ще е плюс и ще действа мотивиращо на колегите“, сподели той.

Военно обучение на летище Пловдив с международно участие

Същевременно, на летище Пловдив се провежда голямо военно учение с участието на 200 американски и 150 български войници. Учението включва разнообразни задачи, които целят да подобрят оперативната съвместимост между съюзническите сили. Сред тях са спускане на товари, излитане на къси разстояния и излитане от необработени писти. Освен това, войниците тренират скокове с парашути, като част от тренировъчния процес.

Военновъздушните сили на България и Съединените щати също демонстрираха сътрудничество по време на учението. Самолет „Спартан“ от българските Военновъздушни сили и два самолета С-130 на Военновъздушните сили на САЩ отправиха въздушен поздрав, който символизираше общата им цел - подобряване на отбранителната способност на съюзниците в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Пилот на Спартан
    Заплатата не ме интересува ако могаа да пръсна с вдна бомба гъза на куролап зеленски и да се изсера в устата на смрадливата бесарабска отрепка мартинчо
  • 1
    10
    Пилот на Спартан
    Заплатата не ме интересува щото ми е достатъчно украински войници да ми порят ебания задник в окопа на почивките между атаките на руските педераси.
  • 2
    9
    Пилот на Спартан
    С удоволствие и без заплащане ще пусна една бомба на главата на нашмърканата киевска маймуна,но преди това ще пусна едно мазно лайно в устата на бесарабския смрадлив куролап Мартинчо.
  • -2
    8
    Пилот на Спартан
    Заплатата не ме вълнува, щото съм руска подлога и путинист и служа на Кремъл откъдето и ми плащат доста повече да служа в тяхна полза и саботирам НАТО! Слава Русия и Путин!
  • 2
    7
    Пилот на Спартан
    С удоволствие и за без пари бих пуснал една бомба на главата на нашмърканата киевска маймуна!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари