Петролен бос загина след падане от прозорец в Москва

0
Основната версия за инцидента с Михаил Рогачев е самоубийство
Основната версия за инцидента с Михаил Рогачев е самоубийство Снимка: Alexandr Aleshkin / Global Look Press

Основната версия за инцидента с Михаил Рогачев е самоубийство

Бивш топ мениджър на руски гиганти загина при мистериозни обстоятелства в Москва.

Трагичен инцидент разтърси руската бизнес общност, след като Михаил Рогачев, бивш висш ръководител в петролния гигант "Юкос" и минно-металургичната компания "Норилски никел", беше намерен мъртъв в Москва. 64-годишният топ мениджър е паднал от прозореца на луксозния си апартамент, разположен на десетия етаж на жилищен комплекс в Протопоповски Переулок.

Противоречиви версии за инцидента

Руските власти първоначално определиха самоубийството като основна версия за смъртта на Рогачев. Според информация, разпространена от държавната агенция ТАСС, разследващите предполагат, че топ мениджърът е страдал от онкологично заболяване. Прокремълският Телеграм канал Mash също подкрепя тази версия, добавяйки, че е било открито предсмъртно писмо, предава Mediapool.

Въпреки това, източници близки до Рогачев, цитирани от публицистичния канал "ВЧК-ОГПУ", категорично отхвърлят твърденията за тежко онкологично заболяване. Според тях, в последните години Рогачев е имал здравословни проблеми, свързани с неуспешна операция на шийните прешлени и челюстта, но те не са били животозастрашаващи.

Загадъчни обстоятелства около инцидента

Близките на Рогачев твърдят, че в деня на инцидента той е бил в нормално настроение и е имал планове за деня. Тялото му е било открито от служител на Службата за външно разузнаване на Русия, който е личен шофьор на бивш висш служител в разузнаването.

Съпругата на Рогачев е намерила разхвърляни документи в апартамента, включително ръкописна бележка, в която той се сбогува с нея, споменавайки за "дива болка" и че само "инстинктът за самосъхранение" го е задържал жив досега.

Впечатляваща кариера в руския бизнес елит

Михаил Рогачев е имал забележителна кариера в руската бизнес сфера. От 1996 година до 2007 година той е заемал различни високи постове в петролната компания "Юкос". През 2008 година се присъединява към Onexim Group на Михаил Прохоров, а три години по-късно става заместник генерален директор на "Норилски никел". От 2011 година до 2015 година Рогачев е оглавявал Руския фонд за технологично развитие.

Поредица от загадъчни смъртни случаи в руската петролна индустрия

Смъртта на Рогачев се вписва в тревожна поредица от мистериозни инциденти, засегнали висши представители на руската петролна и газова индустрия след началото на войната в Украйна. През есента на 2022 година при подобни обстоятелства почина 67-годишният Равил Маганов, председател на съвета на директорите на "Лукойл", който падна от прозорец на московска болница.

Списъкът с неочаквани смъртни случаи включва и други високопоставени мениджъри от сектора. Владимир Некрасов, наследникът на Маганов в "Лукойл", почина година по-късно от "остра сърдечна недостатъчност". Виталий Робертус, вицепрезидент на същата компания, също намери смъртта си при неизяснени обстоятелства.

Общо поне 12 високопоставени ръководители от руската петролна и газова индустрия са загубили живота си при съмнителни обстоятелства след началото на конфликта в Украйна, което повдига въпроси за безопасността и стабилността в този ключов за руската икономика сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Мухахахахаха
    Бесарабският смрадлив клошар се научил сам да си блъска плюсчетата,явно ДеБелян ПеПеевски им е набил опорките на ибрикчиите си как да лъжат по сайтовете мухахахахаха ибрик некъпан, направи услуга на себе си и на света,скочи от висок прозорец и освободи този сайт от гнусната си смрад на бесарабски малоумен скункс
  • 9
    7
    Копейка
    Скачай от прозореца бръже! Нема време да се моташ - ще осовбодиш поне този сайт от миризливото си присъствие! 🏋️‍♂️
  • 0
    6
    Господи,
    прибери си вересиите!😒
  • -9
    5
    Запознат бесарабски гей
    Един и същ смрадлив бесарабски скункс е писал коментарите 3 и 4,веднага се познава смрадливото неграмотно лайно. Толкова е тъп този пасивен ПеПераст,че хвали някаква мърша,руски олигарх,който както и да е умрял все е било късно. Със сигурност отрепки като бесарабският импотент трябва да бъдат заловени,обезпаразитени и изпратени на фронта да духат на чеченците хахаха
  • 11
    4
    Запознат
    До 3 Помияра от коментар 2 вероятно е русофилистик-иZрожденец, поради което мечтата му е да докара руската мизерия и нищета в нашата България Това е всичко, тези безродни боклуци от иZраждане, както вървят нещата, ще запалят държавата, но гарантирано поне те ще изгорят първи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари