Петър Янков: Най-топло ще бъде в Русе и Сандански

0
Горещините продължават
Горещините продължават

Горещините продължават

През следващите дни горещините ще продължат да обхващат страната, като максималните температури ще се задържат в диапазона между 34 и 39 градуса. Най-високи температури се очакват в района на градовете Русе и Сандански, според прогнозата на синоптика Петър Янков в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Валежи в западните райони

В събота и неделя валежите ще засегнат предимно западните райони на страната, където се очаква и гръмотевична активност, особено в планинските региони. В София валежите ще бъдат слаби в събота, докато в неделя времето ще остане сухо. За любителите на планинските разходки, Янков прогнозира, че във високите части на планините ще има превалявания и слаб вятър, с температури около 15-16 градуса на 2500 метра и до 25 градуса на 1500 метра. Очаква се прегърмявания да настъпят в следобедните часове, предимно в районите на Рила и Пирин.

Променливо време по Черноморието

По Черноморието времето също ще бъде променливо, с разкъсана облачност и умерено вълнение през почивните дни. Синоптикът Петър Янков предупреди, че от вторник вълнението ще отслабва, но това ще създаде условия за мъртво вълнение. Температурата на морската вода остава висока, около 27-28 градуса, което ще осигури комфорт на летовниците.

Валежи през следващата седмица

През следващата седмица нови валежи се очакват в понеделник и вторник, като те ще обхванат предимно западните и южните части на страната. Очакваното количество на валежите е между 5 и 10 литра на квадратен метър. В сряда дъждовете ще достигнат до Черноморието, като основно ще засегнат южните райони от Бургас надолу. В четвъртък и петък времето ще се стабилизира с разкъсана облачност и температури между 30 и 35 градуса.

През следващия уикенд се очаква ново понижение на температурите с още 2-3 градуса, като нови валежи ще обхванат страната. Въпреки това, температурите ще останат в приемливи граници, предлагайки малко облекчение след горещините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари