Петър Стойчев: Най-трудно е плуването сред медузи

0
Световният рекордьор вече е преодолял 5 от общо 7-те най-трудни плувания в открити води в света
Световният рекордьор вече е преодолял 5 от общо 7-те най-трудни плувания в открити води в света Видео: NOVA

Световният рекордьор вече е преодолял 5 от общо 7-те най-трудни плувания в открити води в света

Петър Стойчев прави невъзможни за обикновения човек неща. Счупи световния рекорд в така наречената „Тройна корона” в плуването в открити води като прекоси Ламанша, плува около Манхатън и преплува протока Каталина в Южна Калифорния. Направи световен рекорд като подобри стария с два часа и половина разлика.

Това е първото ми интервю след прибирането ми от САЩ. Миналата седмица имах възможността да бъда част от техническия комитет на Европейската федерация по плуване по време на Европейското първенство в Белград. То беше и последната възможност на всички плувци да се класират на Олимпиада”. Това заяви в предаването „На фокус” по NOVA плувецът Петър Стойчев.

Той разказа и за плуването си в протока Каталина. „Това е много интересно място. Обикновено в него се плува през нощта, защото тогава времето е по-спокойно, а вятърът е по-слаб. 33,5 километра е дължината му по права линия”.

Стойчев вече е преодолял 5 от общо 7-те най-трудни плувания в открити води в света. „След две седмици ще плувам в Северния канал - между Ирландия и Шотландия. Лошото там е, че температурата на водата е доста ниска. Преди дни беше 11,8 градуса. Надявам се да се повиши в следващите десет дни поне до 13 градуса”, изрази надежда той.

Според Стойчев най-трудното предизвикателство били медузите, които срещал по време на плуването. „Болката е неописуема. Неприятна”, сподели той.

Но подчерта, че освен „лошите срещи, имало и добри”. „Една такава интересна среща бяха стадо делфини. Това се случи в протока Каталина. Бяха много на брой и плуваха около мен няколко часа”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари