Петък носи още жега, но и дъжд с гръмотевици по места

0
Максималните температури ще достигнат до 37°, като облачността ще се увеличава следобед в Западна и Централна България
Максималните температури ще достигнат до 37°, като облачността ще се увеличава следобед в Западна и Централна България

Максималните температури ще достигнат до 37°, като облачността ще се увеличава следобед в Западна и Централна България

Днес времето в страната ще бъде предимно слънчево, като температурите ще се движат в диапазона между 32° и 37°. В Русе се очаква максималната температура да достигне около 38°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Въпреки преобладаващото слънце през по-голямата част от деня, следобедните часове ще донесат промяна в метеорологичната обстановка в Западна и Централна България. В тези райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, което ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевични бури на места. Жителите на тези региони трябва да бъдат подготвени за евентуални превалявания и силни гръмотевици.

Вятърът ще бъде слаб и ще духа от североизток, докато в Източна България ще се усеща умерен вятър от изток-югоизток, който ще донесе леко облекчение от високите температури.

Времето в планините

Планинските райони също ще се радват на слънчево време, но следобед ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, което ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевици, особено над масивите в Западна и Централна България. Вятърът ще бъде слаб, но по високите била и върхове ще се усеща умерен север-североизточен вятър. Туристите в планините трябва да бъдат подготвени за променливи условия, особено следобед.

Максималните температури в планините ще варират според височината – на 1200 метра ще достигнат около 29°, а на 2000 метра ще бъдат около 22°. Въпреки евентуалните краткотрайни валежи, условията за туризъм ще останат благоприятни, с изключение на следобедните часове, когато метеорологичните условия могат да се влошат.

Времето по Черноморието

По Черноморието денят ще бъде слънчев, с умерен вятър от изток-югоизток. Туристите, насочили се към плажовете, ще могат да се насладят на топло и спокойно време с температури, вариращи между 28° и 31°. Температурата на морската вода ще бъде приятна, между 26° и 28°, което прави условията за плуване идеални.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари