Пет населени места останаха без ток в Русенско

0
Авария спря водоподаването в село Мечка
Авария спря водоподаването в село Мечка Снимка: Областна администрация - Русе

Авария спря водоподаването в село Мечка

Валежите в Русенско вчера и през нощта, не доведоха до сериозни инциденти или бедствени ситуации. Въпреки това, на места в региона имаше прекъсвания на електрозахранването и водоподаването.

Според информация от дежурните към Областния съвет по сигурност и управление на кризи, в пет населени места е временно прекъснато електрозахранването. Авариите са отстранени в село Просена и в град Две могили, където е имало проблеми с тока на една от улиците. В Ивановско три села – Тръстеник, Нисово и Мечка – са били без ток. В Мечка, поради авария, е било спряно и водоподаването. В момента екипи работят на терен и се очаква до час – два да се възстанови подаването на вода към домакинствата в селото.

Заместник областният управител Георги Георгиев е в постоянен контакт с всички институции, ангажирани с възстановителните дейности. Под непрекъснато наблюдение са и водоемите в региона, като за момента никъде няма риск от преливане. Няма населени места без телекомуникации. На територията на областта няма поражения по инфраструктурата.

Въпреки това, екипи на общинските администрации и Областното пътно управление са били принудени да отстранят десетки пречупени клони, които са затруднявали движението по пътищата. Вчера следобед, в резултат на обилните валежи, движението по пътя Русе – Бяла е било затруднено в участъка между разклона за село Обретеник и село Волово.

По данни на Хидрометеорологичната станция, за последните 24 часа са паднали между 18 и 25 литра дъжд на квадратен метър. В района на Две могили и Горно Абланово количеството дъжд е достигнало 35 литра на квадратен метър, което е близо половината от месечната норма. На места дъждът е бил придружен от силна и продължителна гръмотевична буря и шквал с променлива скорост.

За днес за територията на област Русе е обявен жълт код за опасност от интензивни валежи и гръмотевични бури. Евентуални бури се очакват в следобедните часове. Има опасност и от градушки. Времето се очаква да се стабилизира в петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари