Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява

0
По-рано Кремъл пряко обвини САЩ за нападение срещу Крим, извършено според Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС
По-рано Кремъл пряко обвини САЩ за нападение срещу Крим, извършено според Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС

По-рано Кремъл пряко обвини САЩ за нападение срещу Крим, извършено според Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС

Пентагонът заяви, че Украйна сама решава какви цели да поразява, след като по-рано Кремъл пряко обвини САЩ за нападение срещу Крим, извършено според Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС. При атаката загинаха най-малко четирима, а 151 души бяха ранени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Украйна сама набелязва мишените си и (сама) провежда военните си операции", каза говорител на американското министерство на отбраната.

Официален представител на Съвета за национална сигурност при Белия дом заяви, че всяка загуба на живот на мирни граждани е трагедия.

"Това определено се отнася и за хилядите невинни украинци, убити от руските сили от началото на руската военна агресия", добави официалният представител.

По данни на руските власти при нападението срещу Севастопол са били убити най-малко две деца. На видеокадри се вижда как хора бягат от плаж в околностите на града, а част от ранените са изнасяни на шезлонги.

Русия заяви, че въоръжението, с което е извършена атаката, е доставено от САЩ, а насочването и данните за мишената са били осигурени от американски военни специалисти.

Москва извика посланика на САЩ Лин Трейси в министерството на външните работи, където към Вашингтон бяха отправени обвинения, че "води хибридна война срещу Русия и на практика се е превърнал в страна в конфликта". На Трейси беше заявено, че нападението "няма да остане безнаказано" и "определено ще последват ответни мерки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Жалко, но факт.
    Гражданска война: руснаци избиват украинци; украинци избиват руснаци. Явно не им пука и на едните и на другите за никого, след като се самоизбиват. И търсят кой им е виновен!?
  • 2
    3
    Путин Хуйло
    Бандеро-нацистката измет уби две деца при ракетния обстрел срещу невинни хора! Наркоманът Зеленски скоро ще бъде обесен за краката по подобие на неговият идол Мусолини,а българските крепители на бандеронацистите трябва да бъдат въдворени в трудови лагери до един!
  • 0
    2
    Ф16
    В Русия всичко е мед и масло.Скоро ще ви разпорим кочината дебили
  • 9
    1
    4re5yh45
    запада - безсрамни лъжци, боклуци, паразити, терористи, военни престъпници
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари