Пенсионер от Силистра изхвърли 70 000 лева през терасата

0
Възрастният мъж стана жертва на телефонни мошеници
Възрастният мъж стана жертва на телефонни мошеници Снимка: БТА

Възрастният мъж стана жертва на телефонни мошеници

Мъж на 72 години от град Силистра е станал поредната жертва на телефонна измама, след като е изхвърлил значителна сума пари от терасата на апартамента си. Инцидентът е станал на 19 септември 2024 година, когато възрастният човек е получил обаждане на домашния си телефон от непознат, представил се за полицай.

Според информация, предоставена от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Силистра, измамникът е използвал добре познатата схема, при която се иска съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият служител на реда е убедил възрастния мъж да събере всичките си налични пари и да ги изхвърли от терасата на жилището си, уверявайки го, че средствата ще му бъдат върнати след успешното приключване на „операцията".

Подведен от убедителното представяне на измамника, 72-годишният силистренец е опаковал и изхвърлил на улицата внушителната сума от 34 000 лева, 6000 щатски долара и 1020 евро. Общата стойност на загубените средства надхвърля 70 000 лева по текущия обменен курс.

Едва няколко часа по-късно, когато осъзнал, че е станал жертва на измама, мъжът е подал сигнал в полицията. Незабавно е образувано досъдебно производство по случая, като органите на реда са започнали разследване за установяване на извършителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    До замислен
    На няколко пъти ми звъняха от различни номера / записани са в телефона ми като " Ало измамник" 1, 2, 3 и 4, но не знам дали още съществуват/ и реват, че еди кой си мой близък има спешна нужда от операция. Отговарях по различен начин. Явно звъняха на безброй номера и където каквото се случи.
  • 3
    5
    Замислен
    Като се замисля или са пари от продажба на земя,ренти,имот,спестявания или са на децата му или на внуците му.Няма да е последният.Въпросът е кой е подал инфо че има мангизи у тях?
  • 1
    4
    Поредно потвърждение
    Най простият народ Народ глупав,изплашен и тъп.Проста държава,прост народ.Единствената държава в която както вървиш по улицата и може да те цапне чанта пълна със пари.Направо сме ТоТо Бг.Шанс.Така че напред.
  • -3
    3
    чейнчаджията
    И пу къф КУРс ги сметнаха тез 70 000лв
  • 6
    2
    Даааа
    Тези, изкукали дъртаци!!!! Абе,дай ги на децата и внуците си бе глупак!!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари