Пенчо Милков: Центърът е празен, защото на хората им е ужасно скъпо да слязат до площада

1
Кметът на Русе: Постепенно подобряваме градския транспорт, но има още работа
Кметът на Русе: Постепенно подобряваме градския транспорт, но има още работа

Кметът на Русе: Постепенно подобряваме градския транспорт, но има още работа

Кметът на Русе, Пенчо Милков, направи обстойно изказване относно състоянието на градския транспорт в крайдунавския град. Той подчерта, че общинското ръководство полага усилия за подобряване на услугата, но призна, че все още има какво да се желае.

Удължено работно време и по-добро покритие

Един от основните акценти в изказването на кмета беше удълженото работно време на градския транспорт. "Автобусите вече се движат до 24 часа. Когато поехме управлението, те се движеха до 19:30 часа", отбеляза Милков. Той подчерта важността на това решение за съживяването на градския център вечер:

"Чудим се защо центърът е празен вечер. Ами ще е празен, хората се прибират в кварталите и им е ужасно скъпо да слязат до площада. Направихме възможно автобусите и тролеите да се движат максимално до късно."

Сътрудничество с Русенския университет

Кметът съобщи за важна стъпка в оптимизирането на градския транспорт - подписването на договор с Русенския университет за използване на специален софтуер при планирането на транспортните схеми.

"В момента подписваме договор с Русенския университет, който придоби специален софтуер. Когато дойде схемата, направена от транспортния факултет на Русенския университет, се надявам вече да замълчим", каза Милков, визирайки критиките към настоящата организация на транспорта.

Предизвикателства и решения

Градоначалникът не скри, че съществуват проблеми, особено в райони като "Средна кула", "Долапите" и "Чародейка". Той посочи недостига на шофьори като основно предизвикателство, но увери, че се работи усилено по въпроса:

"Абсолютно точна е информацията за проблемите в тези райони. Липсата на кадри е основен проблем. С още шофьори, които набавим, ще имаме възможност разписанието да стане все по-гъсто."

Финансови аспекти

Милков обърна внимание и на финансовата страна на въпроса. Той подчерта, че цените на картите за градски транспорт са намалени двойно, откакто превозвачът е общински.

"Картата за един месец, за всички линии, всеки ден, по цял ден да се возите от 4 сутринта до 24 вечерта, 31 дена ви струва 72 лева", посочи кметът, добавяйки, че много категории граждани пътуват безплатно.

Поглед напред

В заключение, Пенчо Милков призова за търпение, но и изрази увереност в бъдещото подобрение на услугата: "Целта ни е да се намали ползването на леки автомобили и гражданите да вярват на този транспорт. Ще постигнем ли тази цел? Ще я постигнем. Защо вярвам в това? Защото отвоювахме шофьорите и отвоювахме превозните средства."

Кметът призна, че промените няма да настъпят за седмица-две, но увери, че всеки ден гражданите ще виждат подобрение на системата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    Шофьор
    Как привличате шофьори,г- н кмете,с ниски заплати,по ниски от средната за града-1860- нето,санитарни възлове и вода на всяка крайна спирка,както при соца,изханване по време на работа,колега на28, спял да си вземе закуска,и вие направихте сензация,хигиенизиране на превозните средства се съответния персонал и препарати,а сега водача чисти с въздух под налягане.
  • 1
    16
    тттъп
    Пенчо бре чети, Пенчо пак не ще!!! Иди до далееечна Варна и виж там какво е градски транспорт!!! Общинския е с електрически, чисти, точни, климатизирани превозни средства!!! Ти си егати смешника!!!
  • 2
    15
    Додо
    Пенчо как си противоречиш преди 1 година засичахте населението оказа се че над 20000 апартамента са празни в Русе без консумация на ел.енергия и вода хората ги няма сляп ли си и ще видиш след 1 месец като стане 18 часа и бомба пада
  • 3
    14
    Plamen
    Във входът в който съм домоуправител 6 апартамента от общо 24 са необитаеми, някой от десетилетия. Демографската криза е факт. Раждаемост се отчита, но ако се дефинира по етноси ще видите,че съотношението с ци@аните е главоломно повече. Какъв център, какви 5 лева? На тях им стига в квартала да си направят една сбирка, елате пред 204 блок в Чародейка да добиете представа.
  • 1
    13
    Григорова
    Глупости.Не че няма хора и няма кой да слезе от 2 цигански квартала.Младите хора отдавна изчезнаха от града. Пенсионерите ли или циганите да слязат на площада и какво да правят да гледат Пенчо ???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари