Пенчо Милков: Скъпи русенци, посетете приюта и вижте животните!

1
Кметът на Русе с емоционален апел за осиновяване на бездомни животни
Кметът на Русе с емоционален апел за осиновяване на бездомни животни Снимка: Facebook / Пенчо Милков

Кметът на Русе с емоционален апел за осиновяване на бездомни животни

Кметът на Русе, Пенчо Милков, отправи трогателен призив към гражданите на града чрез публикация в социалните мрежи. В пост, който той сам нарече „по-дълъг“, Милков подчерта значението на грижата не само за хората, но и за бездомните животни в града.

Тази сутрин отидох до приюта. Там отново заварих, насред адската жега, Юлия от доброволците“, сподели кметът, отбелязвайки присъствието на една от редовните доброволки, която посвещава времето и енергията си в помощ на животните. „Има хора като нея, които всеки ден отделят от времето и енергията си, други всяка седмица, за да направят по нещо за тези животни, които не могат да се грижат сами за себе си“, продължи той.

По-добри условия, но необходимост от домове

Според кмета на Русе, общината полага постоянни усилия за подобряване на условията в приюта за бездомни животни. Той спомена за подобрения в клетките и храната, но подчерта, че въпреки тези усилия, приютът си остава временен дом за животните, които заслужават повече от това. „Чувствам се отговорен да им намерим семейства, които да ги осиновят, а не да останат затворници до края на живота си“, заяви Милков.

Въпреки че общината успява да намери домове за стотици кучета всяка година, кметът е уверен, че могат да се предприемат допълнителни мерки за засилване на осиновителната програма. Той призова спортисти, културни дейци, популярни личности и всички граждани на Русе да посетят приюта и да видят животните, които чакат своя шанс за нов живот. „Дори да нямате възможност да си тръгнете с един прекрасен приятел, помогнете да потърсим домове за тези обичливи души“, апелира Милков.

Призив за колективни усилия

Кметът подчерта своята лична отговорност не само да изведе животните от улиците на Русе, но и да им осигури възможността да водят щастлив живот в уютни домове. „Не ми е достатъчно да ги видя заключени в приют. Те не заслужават да бъдат доживотни затворници“, подчерта той с емоционални думи.

С призива си „Заедно ще успеем, хайде да действаме!“, Пенчо Милков мотивира гражданите на Русе да се включат в процеса на осиновяване и да дадат на бездомните животни възможността да заживеят в домове, където да бъдат обичани и да се чувстват като част от семейство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    25
    mischi
    Ако не беше забранил кастрацията на котките преди години, сега тямаше да има бездомни котки по улиците! Но все пак е добре, че засяга и тази тема.
  • 1
    24
    до чоков
    Да са ти върнали надвзето от НАП?!? Тука ще е същата работа, ще сторнират от бъдещи вземания, ако обжалването не мине!
  • 5
    23
    Елия
    Господин кмете,Вие какъв пример дадохте.Колко животни осиновихте,че агитирате хората.Разходете се по Борисова да видите как хора бездомни са се настанили с багажа си по пейките в градинките и там живеят.Мръсни и вмирисани от пот.Един даже се къпеше на уличната чешмичка.За тях не ви ли е жал.Всеки от тях е дал доста за този град.Това са хора към пенсионна възраст и са хора образовани.На кучетата какво им е имат какво да ядат,знаят къде спят,къпят ги.Били затворени.Нашите кучета в апартаментите не са ли затворени.Вие колко заграждения за игра им направихте За цял град само едно.Срамота.Селяните си пуснаха кучетата за да не се грижат за тях,пък ние да ги осиновяваме.Добре,но след общината.
  • 4
    22
    Сулю
    Тогава съд, това си е 100% кражба на кмета и общината!
  • 5
    21
    Чоков
    Новите данъци паднаха в съда, НО. Този изедник няма да върне нито стотинка за надплатените данъци от гражданите на Русе. Все пак има да издържа 5 наследника, 2 съпруги, 3 кучета, 2 котки, една чайка и колко ли още направени но непризнати наследничета. А и последната му го държи на къс повод.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари