Пенчо Милков: Подменяме дърветата по улица "Муткурова"

1
Ремонтът на улица "Муткурова" в Русе стартира от днес
Ремонтът на улица "Муткурова" в Русе стартира от днес Видео: Русе Медиа

Ремонтът на улица "Муткурова" в Русе стартира от днес

От днес започна ремонтът и на ул.“Муткурова“ в Русе. Стартът му е от участъка, който е откъм бул.“Скобелев“, като най-напред ще се ремонтират тротоарите. Улицата, която е дълга 672 метра, ще бъде с нов асфалт и нови бордюри, каза кметът Пенчо Милков. Спецификата е, че ще се подменят и дървета.

Това са дървета, които са вече в крайна фаза на своя живот, надигнали са тротоарите и ще се наложи подмяна, не премахване. Ще има дървета, които ще се премахват, но ще бъдат подменени с други. Напомням, че общината е в отношения с Лесотехническия институт и тези дейности стават с научна обосновка. Ще бъдат подменени с такива, чиято коренова система не се разпространява встрани, а надолу“, обясни още Пенчо Милков, цитиран от Русе Медиа.

Движението ще се спира само, когато се извършва асфалтиране. При подмяната на бордюрите ще се преминава от автомобилите, а когато се фрезова, това ще става малко по-бавно. Ще се положат два слоя асфалт – биндер и повърхностен, което ще осигури здравина на настилките.

Представителят на строителния надзор инж. Велизар Ранев обясни, че срокът за приключване на ремонта е до края на годината, но ще се направи опит да се приключи и по-рано. Дейностите ще бъдат извършвани на етапи в отделните участъци на улицата, която стига до ул.“Александровска“. Той каза, че има 6 фрапантни дървета за подмяна, където кореновата система е толкова развита над терена, че дори преминаването покрай тях е невъзможно.

Моментът за ремонта е подходящ, тъй като е преди зимата, а отделно са минали повече от 6 месеца от водния цикъл. Ако е имало проблеми при подмяната на водопроводите, те вече е трябвало да се проявят. Той даде пример с кръстовището на ул.“Хан Аспарух“ и ул.“Муткурова“, където на няколко пъти се е налагало да се отстранява пропадане, но вече такъв проблем няма.

Кметът Пенчо Милков съобщи, че се планира да се извърши и текущ ремонт на тротоара пред Общинския детски център за култура и изкуство /бившето кино „Аврора“/, който е в лошо състояние. Това ще стане чрез допълнително възлагане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Чистачката
    А в парка и на кея, наприве, кога ще се "подменят" десетките, не, стотиците изсъхнали дървета?! Досега резултатите от сътруднимеството с Лесотехническия = 0.
  • -7
    1
    Бенцон
    Да заповядат и тук час по-скоро, където всеки момент ще паднат върху главите на хората вече доста от изживелите живота си дървета с масивни стволове и изсъхнали клони! Браво, русенци! Браво на г-н Милков и екип от отговорни специалисти ! Русенци - винаги сред първите - с какъвто мотивиращ девиз възпитавате и обучавате бъдещи елитни специалисти в престижната АЕГ - Русе!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари